- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Секретар ОДКБ: Русија неће употребити нуклеарно оружје

CC BY-SA 3.0 / wikipedia / "Сатана", тако су Американци назвали руског "Војводу", а нови модел хуклеарног пројектила већ је добио име "Сатанин син".
Сатана, тако су Американци назвали руског Војводу, а нови модел хуклеарног пројектила већ је добио име Сатанин син. - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Пратите нас
Генерални секретар Организације уговора о колективној безбедности (ОДКБ) Станислав Зас одбацио је могућност да Русија употреби нуклеарно оружје током специјалне војне операције у Украјини.
"Што се тиче употребе нуклеарног оружја, имамо само једну државу у ОДКБ која има нуклеарно оружје - Руску Федерацију. Војна доктрина предвиђа случајеве у којима се нуклеарно оружје користи. Али верујем да чак и у овој садашњој тешкој, веома напетој ситуацији, употреба нуклеарног оружја не долази у обзир“, рекао је шеф ОДКБ у интервјуу телевизији ОНТ.
"Истовремено треба сви субјекти светске политике, не само Русије, да схвате катастрофалне последице таквих корака. Стога, искључујем могућност употребе нуклеарног оружја у садашњим условима", додао је он.
Рат у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
СВЕТ
ОДКБ: Послати мисију у Јерменију како би проценила ситуацију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала