- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Вучић: Норвежани понудили три решења за промене у српским јавним предузећима

© AP Photo / NTB Scanpix /Ole Berg-RustenАлександар Вучић у званичној посети Норвешкој
Александар Вучић у званичној посети Норвешкој - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић потврдио је данас да је завршена студија о развоју енергетског сектора и пренео да су Норвежани понудили три решења, која подразумевају велике промене у јавним предузећима.
Како је пренео новинарима у Ослу где борави у званичној посети Норвешкој, студија је направљена на неколико страница и то једноставно, прецизно, без филозофије за разлику од стратегија у Србији које се, како каже, пишу на 200 страна.
„Код нас је то списак лепих жеља и оно што се некоме допада, али је најмање шта је то конкретно што треба да урадимо. Овде су јасно рекли шта треба да се уради, шта да се промени уколико хоћемо да будемо успешни. Ово вам је краткорочно, ово вам је средњерочно, ово дугорочно и то је то на неколико страница“, испричао је председник.
Он је истакао да су први кораци болни, а један од оних који није лак јесу велике промене у јавним предузећима.
Вучић је рекао да су само за једно од српских четири или пет главних предузећа у сфери енергетике рекли да није неопходна промена руководства, док су за све остале рекли да морају да се промене људи, да се доведу људи са различитим начином размишљања.
На питање када би то требало да се уради, Вучић је рекао да је требало „јуче“.
„У најкраћем могућем периоду, али морамо да знамо шта желимо“, додао је он.
Вучић је рекао да српска делегација понудила Норвежанима да неког од њихових људи пошаљу да преузму извршну функцију, што они не раде и претпоставља да не желе да ураде.
„Али, тиме смо желели једну ствар да покажемо да, за разлику од свих других на политичкој сцени Србије, нама то није место за отимање пара и за партијску касу или да буде партијска прћија, нама је то место које треба да буде успешно предузеће које у будућности треба да доноси профит и добробит Србији“, казао је Вучић, пренео је Танјуг.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
СРБИЈА
Вучић: И за мене је питање статуса Косова завршено /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала