- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Енглеска и Америка иду даље, крај за Велс и Иран!

© AP Photo / Hassan AmmarКристијан Пулишић
Кристијан Пулишић - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Пратите нас
Фудбалери Енглеске и САД наставиће такмичење на Мундијалу у Катару пошто су остварили победе над Велсом (3:0) и Ираном (1:0) што им је донело прва два места у веома интересантном расплету Групе Б Светског првенства.
У првој рунди нокаут фазе такмичења Енглеска ће играти против Сенегала, а Америка против Холандије, две првопласиране екипе из Групе А.
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Енглеска је славила са 3:0 против веома неубедљивог Велса, док је Америка резултатом 1:0 успела да оствари вредан тријумф над Ираном, који је пружио велики отпор, али недовољно за позитиван исход репризе „мајке свих утакмица“.
Иран - Велс - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Катар 2022
„Мајка свих утакмица“
Видели смо готово два идентична прва полувремена на обе утакмице, са једном разликом - Америка је своју иницијативу крунисала голом у 38. минуту, коначно пробивши одбрану Ирана, док то Енглеска није успела у дуелу са Велсом.
И Америка и Енглеска су силовито ушле у утакмицу, Американци су на старту свог дуела са Ираном имали потешкоће, у првом нападу су ривали имали три, четири прилике за шут, али нису успели ни у томе.
Уследио је преокрет, Америка је преузела иницијативу и низала акције које су се исплатиле у 38. минуту када је на сјајну асистенцију Сержиња Деста мрежу Ирана затресао Кристијан Пулишић.
За то време, Енглеска се мучила против чврсте одбране Велса, имала је екипа селектора Гарета Саутгејта огромну теренску иницијативу, готово 80 посто времена лопту у свом поседу, али су напади били јалови.
Док Иран није успео ниједном да шутне на гол Америке, Велшани су Енглеску угрозили два пута, али без резултата па се на велики одмор отишло са нерешеним резултатом, док су САД водиле минималном разликом у односу на Иран.
Све се променило за само седам минута игре у наставку свебританског дербија пошто су Енглези у 50. минуту повели голом Маркуса Рашфорда, а два минута касније мрежу Велса је затресао и Фил Фоден.
Док су Иранци покушавали да стигну до злата вредног гола, Велс је нанизао две велике шансе за свега минут, без најбољег играча Гарета Бејла који је остао у свлачионици на полувремену.
Његову улогу су преузели Данијел Џејмс и Кифер Мур, али нису били прецизни па није било промене резултата, али само до 68. минута.
Тада је сјајним соло продором Рашфорд нанизао неколико ривала и постигао свој други, а укупно трећи гол за Енглеску, чиме је готово решио питање победника и елиминисао Велшане.
Док је Енглеска приводила меч крају, Америка се грчевито бранила од силовитих напада Ирана у самом финишу дуела, било је повика о пеналу, али се арбитар није одлучио на тај потез.
Велшани су и дефинитивно испали, а Иран је у трећем од девет минута надокнаде имао велику прилику, међутим лопта није ни ишла у оквир гола после центаршута са левог бока и ударца главом из петерца.
Мечеве сте могли да пратите уз Спутњик.
Иран и Америка - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Катар 2022
Мундијал 10. дан – Америка елиминисала Иран, Сенегал преокретом шокирао Еквадор!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала