- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Дејо: Јави се један, јави се други – све се пореметило!

© AP Photo / GIULIO BROGLIOЛегендарни фудбалер Дејан Савићевић
Легендарни фудбалер Дејан Савићевић - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Пратите нас
Бивши југословенски фудбалер Дејан Савићевић оценио је да су повреде значајно утицале на утисак који је Србија оставила у досадашњем току Светског првенства у Катару.
Он је истакао и да је незгодно кад на таквом првенству три играча задње линије из принудних разлога први пут играју заједно.
„Јави се један штопер, тражи измену, после тога и други, све се пореметило. Излазак малог Павловића је био ненадокнадив губитак. Момак је јак у скоку, снажан у дуелу, феноменалан у поставци одбране“, рекао је Савићевић током посете репрезентацији у Катару, пренео је Фудбалски савез Србије (ФСС).
По његовим речима, селектор Драган Стојковић није нерасположен након пораза од Бразила (0:2) и нерешене утакмице са Камеруном (3:3), и истиче да је то веома важно.
„Свестан је и он ситуације у којој се нашао током утакмице са Камеруном. Имао је друге планове, размишљао о другим изменама. Али то су непредвиђене околности“, додао је председник Фудбалског савеза Црне Горе.
Савићевић, који је репрезентацију Србије и Црне Горе водио од 2001. до 2003. године (до 2002. био члан селекторске комисије), каже да је очекивао да ће специфичан термин Мундијала ићи на руку играчима и да ће њихова форма бити на много вишем нивоу, него на крају националних шампионата, али да се преварио.

„Све је пошло како не треба још од окупљања и првог дана припрема за одлазак у Катар. Ко је могао да претпостави да ће ударне игле репрезентације, момци на којима се базира игра српског тима, бити у тако лошој здравственој ситуацији“, навео је Савићевић.

Он је истакао да је Камерун прошлост, а да је на реду меч одлуке против Швајцарске (петак у 20.00), која је, како је навео, далеко јача у дефанзиви, него у офанзиви.
„Тешко им је пробити бедем, али Србија има велики број квалитетних фудбалера који могу да реше питање победника. Веома је важно да буду стрпљиви, да не губе концентрацију и сигуран сам да ће постићи тај један гол који ће да их одведе у осмину финала“, казао је Савићевић.
Репрезентација Србије након два одиграна кола Групе Г има један освојен бод, колико и Камерун. Бразил је први са шест, а Швајцарска друга са три бода. За пролаз у осмину финала Светског првенства, Србија мора да победи Швајцарску, а репрезентација Камеруна не сме да победи Бразил.
Страхиња Павловић - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Катар 2022
Две бриге за Србију и главобољу Пиксија пред Швајцарску
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала