- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Две бриге за Србију и главобољу Пиксија пред Швајцарску

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаСтрахиња Павловић
Страхиња Павловић - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Пратите нас
Минимална победа Бразила над Швајцарском била је једна од ретких добрих вести за Србију током Мундијала у Катару, али на ту једну стижу две лоше. После сјајног дефанзивца Страхиње Павловића који се повредио против Камеруна, у јавности се појавила и фотографија стопала Сергеја Милинковић-Савића, која изгледа језиво!
Херојски је заиста Сергеј одиграо до краја утакмицу са Камеруном (3:3) у којој је постигао гол, а могао је и други, али је његов покушај лоб ударца завршио преко гола Епасија.
Током бројних дуела са ратоборним и брзоногим Африканцима, српски везиста племенитог кова који се није штедео, задобио један или више јаких удараца, због чега му је стопало отечено. Види се и приличан крвави подлив.
Није познато да ли ће Сергеј Милинковић-Савић бити спреман за меч одлуке који је заказан за 2. децембар против Швајцарске од 20 часова, где победа по свој прилици води Орлове у нокаут фазу.
Када је у питању Страхиња Павловић који је маестрално командовао последњом линијом он је превентивно затражио измену у 56. минуту због бола у примицачу. Испоставило се да Србија није била исти тим без талентованог штопера Салцбурга.
Од тренутка када је изашао, а ушао Стефан Митровић, одбрана више није деловала тако компактно и сигурно, што потврђују и два гола у распону од два минута у периоду од 64. до 66. минута, када су Абубакар и Чупо Мотинг погађали мрежу Вање Милинковић-Савић.
Ипак, Страхиња који је и крварио за Србију на Мундијалу у дуелима са Бразилцима, поручује да се нада да ће бити спреман за дерби са Швајцарцима.
Верујем да хоћу. Имаћу додатне прегледе и снимања. Затезала ме је препона и пре меча са Камеруном. Никада раније нисам имао проблем са примицачем. Надам се да није нешто озбиљно и да ћу бити спреман за Швајцарце. Осећам сам после Бразила болове и мислио сам да ћу моћи да играм свих 90 минута, али сам одлучио да тражим измену када је почело да ме пресеца. Рекао сам селектору да не могу да издржим до краја. Рекао сам му да је то то и да морам да изађем, да је боље да одморим. Имали смо 3:1, мислио сам да не могу више да помогнем екипи“ рекао је Страхиња.
Остаје да се види да ли ће лекари успети да опораве Страхињу и Сергеја за оно најважније што следи 2. децембра у Дохи на Светском првенству.
Надамо се и навијамо да буду спремни јер су изузетно битни играчи на својим позицијама, па зато не чуди што селектор Драган Стојковић Пикси вероватно поново има главобољу због проблема са повредама које константно муче Орлове на СП у Катару.
Гост у емисији Миљанов корнер био је српски репрезентативац Филип Ђуричић.
Милан Борјан - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Катар 2022
ФИФА кажњава Хрвате – скупо ће коштати вређање Борјана
Фудбалери Србије - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Катар 2022
Шпанци тврде: Србија одиграла најбољу утакмицу на Мундијалу
Драган Стојковић - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Катар 2022
Пошто гледамо само себе, о нама ће одлучивати други
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала