- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Како је 3:1 за два минута постало 3:3 – Тадић има објашњење: „Коцкали су се“

© AP Photo / Manu FernandezСрбија и Камерун
Србија и Камерун - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Пратите нас
Душан Тадић, капитен фудбалера Србије, објаснио је узрок драматичног ремија против Камеруна и говорио о предстојећој утакмици са Швајцарском.
Србија је имала вођство од 3:1 против Камеруна у другом колу Мундијала, али је меч завршен резултатом 3:3.
„Једноставно, противник је почео да игра други систем и остајали су други играчи у нападу. У тим ситуацијама не можеш више са лоптом, него мораш ка голу. Могли смо да дамо четврти гол. Нисмо успели, а морали смо... Једноставно, морамо боље да се организујемо када нападамо. Да имамо контролу тога како стојимо, када су се они коцкали. Између нас на терену мора да буде много боља комуникација“, рекао је Тадић.
Следи утакмица против Швајцарске у којој Србија мора да победи како би обезбедила пролаз даље, а тај дуел ће бити реприза утакмице из Русије, са Мундијала 2018.
„Пре четири године је био велики притисак, хајде да се фокусирамо на фудбал – ко је бољи нек иде даље. Сви играчи су навикли на притисак. Сигурно да није најрпијатније када се испусти 3:1, хоћеш да победиш и на тренингу. Нисмо задовољни, али било је добрих ствари и створили смо довољно колосалних шанси. Оне што смо примили, не треба да се дешавају“, рекао је Тадић.
Што се тиче Швајцарске...
„Доста су добро организовани, тркачки су добра екипа и тимски дух и тимска организација их краси, добро се бране, имају доста тркача и мислим да је то највећа предност. Ја могу да обећам да ћемо дати сто одсто својих могућности, па и кад нема резултата – све дајемо за победу. То ће бити случај и у петак. А ту срећу смо ваљда заслужили, па да нам се врати. Причали смо после утакмице и надамо се да ће све доћи у наше руке. Стално смо заједно, причамо и покушавамо да будемо бољи. Само треба да се стиснемо, све је у нашим рукама и да одиграмо најбоље што можемо и донесемо Србији победу“, рекао је Тадић.
Једно од питања се односило на трачеве да је у екипи Србије нарушена атмосфера, што је капитен демантовао.
„Стварно никад боља атмосфера није била између играча. Мислим да је добар микс између играча, држимо се заједно и то је позитивно. Само треба да останемо и нема никаквих проблема“, рекао је Тадић.
Сјајни везиста није сагласан са новинарским оценама да тим Србије није показао много у досадашњем току Мундијала.
„Постигли смо три гола против Камеруна, створили доста шанси, било је добрих ствари и требало је да победимо. Што се тиче саме поставке, наравно да је добро када имаш два нападача и исто тако можеш да будеш опасан и са две десетке. Зависи од утакмице и поставке противничког тима. Прва утакмица против Бразила – било је пуно дефанзивних обавеза. Имали смо добрих акција, могло је да буде боља комуникација када нападамо. Причали смо између себе да морамо мало више да причамо“, рекао је Тадић.
Србија и Камерун - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Катар 2022
Сергеј: И на 0:0 бих урадио исто
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала