- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ердоган: Нећемо никоме подносити извештаје о својој операцији у Сирији и Ираку

© Sputnik / Лола ЂорђевићРеџеп Тајип Ердоган
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Пратите нас
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да је та земља одлучна у намери да уништи Радничку партију Курдистана - "све до последњег терористе", јавља Анадолија.

"Терористичка организација, која је претрпела велике губитке у операцијама које је Турска проводила дуж својих јужних граница, показала је своје прљаво лице проливајући крв невиних људи минобацачким нападима на цивилна насеља на нашим границама", рекао је Ердоган.

Након седнице владе у Анкари, турски председник је истакао да се настављају кораци за успостављање безбедностног појаса, дубоког 30 километара уз своје границе.
"Није нам потребно ничије одобрење, док подузимамо кораке који се тичу безбедности наше домовине и нашег народа и никоме нећемо подносити извештаје", поручио је Ердоган.
Турски председник је истакао да празним претњама нико неће приморати Турску на позиције супротне њеним властитим интересима на политичком, дипломатском, економском и војном плану.
"Нико не треба бити узнемирен војним операцијама Турске, с циљем проширења безбедносног појаса", закључио је Ердоган.
Турска од 20. новембра спроводи ваздушну операцију против сиријског крила забрањене Курдистанске радничке партије на северу Сирије. Напади су изведени на град Кобани, као и на север Ирака. Ердоган је операцију назвао успешном и није искључио да ће после ње уследити и копнена.
Припадници Демократских снага Сирије - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
СВЕТ
Анкара тражи од Курда да напусте три града у Сирији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала