- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Шпанци тврде: Србија одиграла најбољу утакмицу на Мундијалу

© AP Photo / Frank AugsteinФудбалери Србије
Фудбалери Србије - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Пратите нас
Према писању шпанске „Марке“ утакмица другог кола групе г између Србије и Камеруна је најбоља утакмица у досадашњем току Светског првенства у Катару.
За Србију реми са Камеруном (3:3) није толико повољан резултат посебно када се узме у обзир да су Орлови могли да освоје сва три бода јер су имали велику предност од 3:1. За утеху је Србија добила бод, али и признање да су српски фудбалери са Камерунцима одиграли најбољу утакмицу Светског првенства, бар тако сматра чувена „Марка“.
Обе стране су водиле и обе стране су заостајале у различитим тренуцима меча, и обе су ишле на победу, свесне да су им бодови потребни након што су изгубили уводне мечеве.
Преокрети, фудбалске бравуре, грешке које скупо коштају, акције за телевизијске шпице, утакмица Србија и Камеруна имала је све што треба да чини једну спектакуларну утакмицу на Мундијалу.
Иако је Србија кренула боље, Александар Митровић је пропустио три ране шансе, афричка екипа је била та која је повела када је Жан-Шарл Кастелето успео да затресе мрежу.
Србија је, међутим, успела да постигне два гола у надокнади времена првог полувремена да потпуно преокрене игру, а Страхиња Павловић је успео да убаци лопту у мрежу, пре него што је Сергеј Милинковић-Савић само неколико минута касније такође постигао сјајан погодак.
Утакмица је наставила да тече у фантастичном ритму, а Митровић је погодио за великих 3:1.
„Камерун је изгледао изгубљено, али су успели да изједначе тако што су два пута савладали офсајд замку Србије“, пише „Марка“.
Чувени лист писао је другом голу Камеруна који је био контроверзан због офсајда који на крају судија није видео.
Првим голом, у 63. минуту, чинило се да је Винсент Абубакар мислио да је у офсајду иако је застава остала спуштен, а онда је стигло одушевљење када је ВАР потврдио да је гол регуларан.
Марка је писала и о томе како је Србија на готово идентичан начин примила други гол.
„Неколико тренутака касније, Камерун је постигао још један сличан гол пошто Србија није научила лекцију, поново дозволивши противничком нападачу да остане у игри, овог пута Ерику Максиму Чупо-Мотингу, а играч Бајерна из Минхена је добро завршио.
Оба тима су ишла на победу у последњим тренуцима, додајући додатну забаву, али голова више није било“, пише „Марка“.
Дефинитивно је да је за неутралне гледаоце ова утакмица била прави спектакл и посластица, али у Србији остаје жал за прокоцканом победом.
Гост емисије Миљанов корнер пред одлазак на Мундијал у Катару био је српски репрезентативац Филип Ђуричић.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Катар 2022
Митровић је у Катару стао раме уз раме са Пиксијем
Кристијано Роналдо, Португалија - Гана - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Катар 2022
Португалци су испунили циљ, али ће се жалити ФИФА због Роналдове косе /фото/
Бразил - Швајцарска - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Катар 2022
Радост Бразилаца за радост Срба /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала