- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Португалци су испунили циљ, али ће се жалити ФИФА због Роналдове косе /фото/

© AP Photo / Francisco SecoКристијано Роналдо, Португалија - Гана
Кристијано Роналдо, Португалија - Гана - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Пратите нас
Португалија се победом над Уругвајем (2:0) у другом колу Мундијала у Катару пласирала у осмину финала, али није задовољна! Разлог? Кристијано Роналдо. Наиме, гол који су у 54. минуту постигли Португалци, чинило се преко бившег аса Манчестер јунајтеда, приписан је Бруну Фернандешу који је упутио центаршут.
Читава заврзлама настала је због тога што из ФИФА сматрају да Кристијано није додирнуо лопту на путу ка голу и да није он тај који је матирао голмана Рочеа.
Роналдо јесте направио трзај главом на фантастично додавање доскорашњег саиграча из Јунајтеда, али из Међународне куће фудбала процењују да је гол Фернандешов.
Све то натерало је челнике Фудбалског савеза Португалије да се жале код ФИФА да додатно и поново размотри спорну ситуацију из 54. минута.
У прилог томе стићи ће наравно фотографије и видео снимци, који показују да је Роналдо имао конакт са лоптом, све и да је то учинила његова коса, што се, стиче се утисак заиста и види на сликама.
Кристијано је на Мундијалу у Катару већ исписао историју фудбала, пошто је постао први фудбалер који је на пет светских првенстава постизао голове.
Све је почело у Немачкој 2006. када је дао један погодак, да би 2010. у Јужној Африци и 2014. у Бразилу учинио исто. Уследио је „бум“ Португалца у Русији пре четири године када је на Мундијалу дао чак четири гола.
Сада је у Дохи био прецизан из пенала против Гана, што му је осми гол на СП, а укупно 119. у дресу Португалије.
Ипак, тај рекорд могао би додатно да буде подебљан у случају да ФИФА уважи жалбу ФС Португала и припише гол Кристијану.
А поводом несвакидашње ситуације се огласио и још један директно укључени актер у ову причу - Бруно Фернандеш који је дао свој суд.
„Чинило ми се да је додирнуо лопту. Циљ ми је био да центрирам Роналдо. Без обзира на то, срећни смо због победе. Ко год од нас да је постигао гол, најважнија је победа“, рекао је Бруно и прокоментарисао додатно Роналда:
„Знамо да је Кристијано нападач који је гладан голова, али најважније је да смо остварили циљ и пласирали се у наредну фазу Мундијала“, закључио је везиста Јунајтеда и Португалије.
После два одиграна кола у Групи Х, Португалија има шест бодова, Гана је друга са три, док Кореја и Уругвај имају по бод.
Гост емисије Миљанов корнер пред одлазак на Мундијал био је српски репрезентативац Филип Ђуричић.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
СПОРТ
Фудбалски земљотрес уздрмао Апенине – сви поднели оставке у Јувентусу!
Португалија – Уругвај - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Катар 2022
Мундијал, 9. дан – Бразилци дали наду Орловима, Роналдо повео Португалију ка победи
Ригоберт Сонг - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Катар 2022
Сукоб је изазвао позитивну реакцију – на штету Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала