- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија забранила извоз дронова и хеликоптера у Црну Гору, Северну Македонију и бројне друге земље

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуски хеликоптери Ми-8 у Харковској области
Руски хеликоптери Ми-8 у Харковској области - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Пратите нас
Руска Влада забранила је извоз у бројне државе до краја 2023. године ракета-носача, горива за њих, као и хеликоптера Ми-2, Ми-8, Ми-17 и Ми-26, проистиче из одлуке, објављене на званичном порталу правних информација.

У документу је прецизирано да се из Русије сада не смеју извозити ракете-носачи, гориво за њих и компоненте горива, беспилотне летелице које могу да лете дуже од пола сата, теренски камиони са најмање три осовине и мотором запремине најмање 10 литара и теренска оклопна возила тешка више од пет тона.

Забрана се, поред хеликоптера, такође односи на различите патроне и експлозиве, уређаје за ноћно осматрање, микроелектронику, оптичке нишане, термовизире, даљиномере, електровакуумске уређаје за војну радио-технику, средства заштите од ватреног оружја и гелера, као и оклопне елементе за њих.
На списку земаља у које се не смеју извозити наведени производи налазе се: Северна Македонија, Црна Гора, Аустралија, Албанија, Андора, Велика Британија, државе-чланице Европске уније, Исланд, Канада, Лихтенштајн, Микронезија, Монако, Нови Зеланд, Норвешка, Јужна Кореја, Сан Марино, Сингапур, Сједињене Америчке Државе, Тајван, Украјина, Швајцарска и Јапан.
 Војна парада у Москви поводом 71. годишњице победе у Великом отаџбинском рату, на Дан победе, 9. мај 2016.  - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2022
РУСИЈА
Велики „успех“ Запада: Руско оружје све више на цени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала