- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Италија: Зауставити Русе на Западном Балкану

© Sputnik / Лола ЂорђевићМинистар спољних послова Републике Италије Антонио Тајани
Министар спољних послова Републике Италије Антонио Тајани - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Пратите нас
Министар спољних послова Италије Антонио Тајани, који присуствује састанку шефова дипломатија земаља НАТО-а у Румунији, изјавио је да је потребно „зауставити Русе“ на Западном Балкану и повећати „европско присуство“.

„Пре свега, треба да заштитимо све земље на Западном Балкану, као и оне које су најближе Украјини. Потребно је веће присуство на Западном Балкану“, рекао је Тајани.

Подсећајући да је прошле седмице боравио у посети Београду и Приштини, шеф италијанске дипломатије је нагласио да је стабилност у региону важна за „мир и заустављање илегалних миграција“.
„Такође треба да зауставимо Русе на Западном Балкану. Потребно нам је више Европе – то је нова италијанска стратегија – појачати присуство у том региону“, поручио је Тајани.
Раније је министар одбране Италије Гуидо Крозето саопштио да италијанске власти раде на томе да организују у Риму састанак представника руководства Србије и непризнатог Косова како би разговарали о начинима изласка из кризе.
Неформални састанак министара спољних послова НАТО-а одржава се у Букурешту 29. и 30. новембра. На самиту ће се разговарати о ситуацији у Украјини, уласку Шведске и Финске у НАТО, као и јачању војног потенцијала Алијансе.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
РУСИЈА
Руски дипломата: САД спроводи економско, војно и идеолошко поробљавање Европе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала