- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новак нам је потребан“ – да би био шампион Алкарас мора да победи најбољег

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић и Карлос Алкарас, Мадрид
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас, Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер враћа се следеће године на Аустралијан опен, а ту вест су жељно чекали и његови противници. Хуан Карлос Фереро, тренер Карлоса Алкараса признао је да је Новаков долазак у Аустралију позитиван за младог Шпанца јер уколико жели да напредује мора да побеђује најбоље.
На Аустралијан Опену не постоји успешнији тенисер од Новака Ђоковића и јасно је да се освајача девет трофеја на првом Гренд слему у години ривали највише плаше на том месту.
Млади Карлос Алкарас тренутно је први рекет планете, већ је једном победио Новака у Мадриду, али његов тренер Хуан Карлос Фереро сматра да ће талентовани Шпанац тек морати да покаже шта зна против српског аса у Мелбурну.
„Карлос и ја смо разговарали о томе да смо срећни што видимо Новака тамо, јер ако желите да победите на Аустралијан опену, морате да победите најбољег“, рекао је чувени Фереро за „Еуроспорт“.
Алкарас је до прве Гренд слем титуле дошао на УС Опену, али и тада му је пут био олакшан јер је Новаку било забрањено да дође у Сједињене Америчке Државе.
„Потребан нам је. Мислим да Карлос треба да игра против једног од најбољих у историји да би побољшао свој тенис. Наравно да је Рафа [Надал] ту да игра против њега и Новака, потребан нам јеи он“, објаснио је Шпанац.
У полуфиналу Мастерса у Мадриду Алкарас је после три сета савладао српског аса и управо је то сматра Фереро помогло Шпанцу, јер да би победио Новака морао је да игра још боље.
„У Мадриду је Карлос играо против Новака и подигао је свој ниво да би покушао да добије меч, тако да је то оно што нам је потребно, да играмо на слемовима против њега, мислим да је веома важно да Карлос напредује“, закључио је Фереро.
Аустралијан Опен почиње 16. јануара, а титулу брани Рафаел Надал.
Новак Ђоковић недавно је говорио за Спутњик, током боравка у Србији где се дружио са малишанима.
Горан Иванишевић и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
СПОРТ
Иванишевић открио невероватан податак о Ђоковићу
Новак Ђоковић и Виктор Троицки - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
СПОРТ
„Новак да оде до краја у Мелбурну па ћемо видети“ – Троицки верује у победу Србије и без Ђоковића
Феликс Оже Алијасим - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
СПОРТ
Канађани поновили успех Руса – пред Ђоковићем /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала