- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

„Албанци су све време планирали провокацију – не можемо да заборавимо догађај из Русије“

© AFP 2023 / JOHN MACDOUGALLЗдравко Кузмановић, Никола Жигић и Милан Јовановић
Здравко Кузмановић, Никола Жигић и Милан Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Пратите нас
Некадашњи репрезентативац Србије Здравко Кузмановић, који је рођен у Швајцарској, очекује емотиван меч Србија – Швајцарска, који ће одлучити о пласману у осмину финала Мундијала.
Србији је потребна победа, и да Камерун истовремено не савлада Бразил.
Пре четири године, Швајцарска је на СП победила Србију са 2:1, а голове су дали Гранит Џака и Ђердан Шаћири. Фудбалери албанског порекла славили су голове показујући двоглавог орла.
„Истицање симбола двоглавог орла је била срамота, једноставно тужно. Спорт и политика морају да се одвоје, а ваши момци то нису урадили. Да сам био играч Србије на том Светском првенству, вероватно бих нокаутирао или Џаку или Шаћирија“, рекао је Кузмановић за швајцарске медије.
Он је истакао и да Швајцарци треба да буду спремни на све.
„Србија нема шта да изгуби. Не знам хоће ли кости издржати, али пре четири године све провокације су потекле са швајцарске стране. Тај двоглави орао није био производ емоције, то је било планирано све време. То што се десило у Русији не можемо да заборавимо. Ако провоцираш ,мораш да очекујеш да звечи на терену. Има она лепа изрека: ’Сваког сретнеш двапут у животу’“.
Кузмановић не одбацује могућност мало грубље игре Србије.
„Да сам ја и даље фудбалер, сигурно бих играо тако. Надам се да ће остати мирни, али сви играчи ће бити припремљени како треба. Биће невероватно емотивна и сјајна утакмица. Мислим да је момци који су играли 2018. неће схватити олако. Нешто су запамтили“, закључио је 35-годишњи Кузмановић, који је за Србију одиграо 50 утакмица.
Меч Србија – Швајцарска игра се у петак од 20 сати.
Швајцарска, Светско првенство - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
Катар 2022
ЕКСКЛУЗИВНО Уредник „Блика“: Многи Швајцарци неће гледати Мундијал - Албанци су научили лекцију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала