Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти поставио Ненада Рашића за министра за заједнице и повратак, Рада Трајковић саветник

© Фото : Youtube/RTV KIM/PrintscreenНенад Рашић
Ненад Рашић - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Пратите нас
Премијер тзв. Косова Аљбин Курти именовао је данас Ненада Рашића на место министра за заједнице и повратак у косовској влади.
Место министра за заједнице и повратак било је упражњено скоро месец дана, након што је Горан Ракић напустио то Министарство због дешавања око регистарских таблица, а након смене командира регионалне јединице Север Ненада Ђурића.
Рашићева листа Грађанска иницијативе Слобода, правда и опстанак на последњим парламентарним изборима, према резултатима које је објавио ЦИК, на целом Косову освојила је 1.508 гласова или 0,173 одсто.
На истом изборима Српска листа имала је 44.407 гласова. На Рашићевој листи на тим изборима била је и председница Европског покрета Срба с Косова и Метохије Рада Трајковић.
Након преузимања дужности министра за заједнице и повратак, у тзв. Влади Косова, Ненад Рашић именовао је Раду Трајковић за своју саветницу.
Информацију да ће председница Европског покрета Срба са Косова Рада Трајковић бити именована за његову саветницу потврдио је сам Рашић.
„Тачно је, биће именована, зато што поседује богато искуство и знање и сигурно да може много шта да се научи од ње и да ће дати огроман допринос раду министарства. Такође поред тога она је била једна од кандидата на листи и самим тим преузела је одговорност имајући и храбрости да буде део листе (ГИ Слобода, правда, опстанак )”, изјавио је Рашић.
На изборима који су одржани 2021. године Рада Трајковић је била на листи Грађанске иницијативе Слобода, правда и опстанак, међутим тада ова Грађанска иницијатива није освојила довољан број гласова за улазак у привремени косовски парламент.
Подсетимо, Рада Трајковић је на изборима 2021. добила 595 гласа бирача.
Италијански карабињери у саставу Кфора у северној Митровици - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
СРБИЈА
Приштина „осваја“ општину Косовска Митровица - постављају у клупе Албанце уместо Срба
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала