- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Србија има „тајног агента“ – Милош поручује за Спутњик: „Знам Швајцарце!“

© AP Photo / Natacha PisarenkoМилош Вељковић
Милош Вељковић - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Пратите нас
Србија 2. децембра игра против Швајцарске у последњем мечу групне фазе групе Г Светског првенства, а на њему ћемо вероватно видети занимљив дуел. Онај између Милоша Вељковића, српског дефанзивца и Брила Емболоа, швајцарског нападача. Иначе, у питању су другари из детињства. О свему томе Вељковић говори за Спутњик.
Вељковић је рођен у Базелу 1995. године, док је Емболо рођен у Камеруну 1997. године, потом са шест година отишао у Француску, да би годину дана касније прешао да живи у Швајцарској.
И ту су се путеви Вељковића и Емболоа укрстили. О свему томе штопер наше репрезентације говори за Спутњик.
„Небитно ко је противник, морамо да дамо против сваког максимално да бисмо дошли до резултата. Познајем неке играче Швајцарске, најбоље Емболоа и Аканђија. Са Брилом Емболоом, нападачем што сада игра у Монаку сам мање више и одрастао. Знам га од осме, девете године. Знамо се и у контакту смо“, рекао је Вељковић за Спутњик.
Да ли је можда причао са Емболоом у вези са утакмицом Србије и Швајцарске. Можда би управо њих двојица могли да воде велике и важне битке.
Емболо је управо голом дошао главе Камеруну.
„Нисмо пуно причали о томе. Он сада тек прешао у Монако из Гладбаха“, констатује Милош који иначе наступа за Вердер из Бремена.
Да ли је Емболо једини Вељковићев пријатељ из противничке репрезентације?
„И Аканђија исто знам. Раније смо се мало дружили. Не дружимо се сада толико, али смо у контакту“, додаје српски штопер.
На крају, констатује да је Швајцарска пре свега тим, не скуп индивидуалаца, те да ће и за њега ово бити посебна утакмица јер је рођен у Швајцарској.
„Углавном то је то, знам двојицу, тројицу играча. Наравно да је посебна утакмица и за мене, јер сам се родио у Швајцарској. Треба да одиграмо утакмицу да узмемо три бода. Они имају квалитет. Швајцарци су компактна екипа, имају иднивидуални квалитет, али више као екипа су јаки. Можда могу да их упоредим са Шведском, са тако тим репрезентацијама“, рекао је Вељковић.
После свих прича везаних за меч Србије и Швајцарске, махом негативних, ово може да се назове и једном позитивном спрегом између два национална тима.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Катар 2022
„Новинар“ дошао по скандал: Пољак покушао да испровоцира Пиксија питањем о Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала