- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија

Пиксијева молитва и прилика за избор – сат или сир: „Жао ми је што нисте с нама, да видите...“

Пратите нас
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије рекао је пред меч са Швајцарском који је заказан за петак од 20 часова да су сви играчи спремни и на располагању.
Стојковић је истакао да се не осврће на критике, али је додао и да је добро што Србија има све у својим рукама и што зна шта јој доноси пласман у нокаут фазу Мундијала, а то је победа над последњим ривалом.
Ток конференције сте могли да пратите уз Спутњик.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
14:06 01.12.2022
Пиксијева молитва
„Смирен сам и добро спавам. Када чујем да је хистерија и када људи оду у неку крајност да вређају, ја стварно те ствари не разумем. Видите да сам насмејан... Жао нам је што нисте с нама на тренингу, ФИФА не дозвољава, ми смо тим, заједно смо и видите да смо насмејани. Све је у најбољем реду и свако јутро кад се пробудим, само се помолим Богу да су ми играчи здрави и да се неко није разболео и да га је заболео мишић у току ноћи. Видите да једва чекам меч и по мом расположењу“, истакао је Пикси.
14:03 01.12.2022
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Катар 2022
„Новинар“ дошао по скандал: Пољак покушао да испровоцира Пиксија питањем о Русији
13:54 01.12.2022
Пут до победе?
„Пут до победе постоји, само га треба пронаћи. Ми ћемо урадити све да пронађемо тај пут. Пут је ту, на терену. Поштујемо Швајцарску, али поштујемо и себе“.
13:52 01.12.2022
О швајцарској прехлади
„Нисам са њима у хотелу, не занима ме превише шта неко каже... Мени је важно да моји играчи нису прехлађени и да једва чекају утакмицу“.
13:49 01.12.2022
О Влаховићу
„Влаховићево стање је неупоредиво боље него када смо дошли у Доху. Спреман је.“
13:46 01.12.2022
Колико нападача?
„Формацију ћете видети сутра, опције са једним, са два, са три нападача су ту, радили смо на тренинзима нешто за шта мислим да је требало да се ради, не само офанзивно, већ и на дефанзивним стварима, да се ураде неке корекције и да се не дешавају грешке које су нас коштале победе против Камеруна. Тај резултат је дошао као плод наших грешака, сами смо криви, нико нама није крив... Што се тиче нападача, један, два или три, битно је да буду у функцији тима, Србија се базира на тимском духу, тимској игри... Сутра ћете видети састав па процените колико је нападача довољно“.
13:44 01.12.2022
О очекивањима
„У случају да победимо видећете тежину бода против Камеруна. Ја не знам шта људи то очекују, да победимо све и одемо у финале? Па и други играју фудбал ваљда?! Добро је да сами одлучујемо и да имамо ову утакмицу, разумео бих спортску катастрофу да смо изгубили све, да чекамо пет дана Швајцарску, а да не знамо шта чекамо... Ми смо у игри, ми смо, одлучуће ко је бољи, ми смо овде на једном послу, са једним циљем, да дамо све од себе. Ако је неко бољи, честитаћу, тешка утакмица нас чека, али Боже мој, зато смо и овде“.
13:37 01.12.2022
Здравље и критике
„Мене занима здравље играча, да поновим да је стање добро да су сви играчи радили тренинг, сви се осећају добро и на располагању су за следећу утакмицу. И то је добра вест. Нисам читао, можда су људи очекивали нешто друго, стварно нисам читао, а и да јесам не бих се бавио тим стварима“, додао је Стојковић.
13:37 01.12.2022
Швајцарски сир или швајцарски сат?
„Ми бисмо да причамо више о сиру и тим рупама, да их искористимо. Ми смо знали још у априлу да ће утакмица против Швајцарске бити одлучујућа“, истакао је Стојковић.
13:18 01.12.2022
Добро дошли!
Од 13:30 пратићемо обраћање селектора Драгана Стојковића и најбољег стрелца Александра Митровића.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала