- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Кузмановић: Не бих тукао Албанце, али – био бих агресиван

© AFP 2023 / JOHN MACDOUGALLЗдравко Кузмановић, Никола Жигић и Милан Јовановић
Здравко Кузмановић, Никола Жигић и Милан Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Пратите нас
Некадашњи репрезентативац Србије Здравко Кузмановић, који је рођен у Швајцарској, дао је мишљење везано за меч Србије и Швајцарске у Катару, а сада се поново огласио и покушао да објасни да није рекао да би нокаутирао Гранита Џаку и Ђердана Шаћирија. Већ да би играо агресивно у покушају да их заустави.
Многи су разумели да је Кузмановић рекао да би тукао Гранита Џаку и Ђердана Шаћирија. Али, сада објашњава да је мислио на то да би био агресиван. Да би дао све од себе да их заустави.

„Зауставити. Свакако нисам хтео да кажем да бих намерно некога повредио. Оно што сам желео да кажем је да бих улазио у мечеве агресивно и давао све од себе јер заиста желим да победим. Знате ме: никад нисам био играч који се суздржавао. Био сам емотиван и бићу“, објаснио је Кузмановић за Блик.

Питају се многи шта би се десило ако се историја, односно дешавања из Русије 2018. године – понови?
„Настао би велики скандал, то знају обе стране. Ако се нешто деси, без обзира са које стране, ФИФА мора да реагује и уведе забране! Политичким изјавама и провокацијама не сме бити места“, јасан је Кузмановић.
Питали су га Швајцарци за коју ће репрезентацију навијати?
„Рођен сам у Швајцарској и још живим овде. Играо сам са Видмером, Фрејем и Шаћиријем. Против сваког другог противника желим да Швајцарска победи. Али, не и против Србије. Одиграо сам више од 50 међународних утакмица за Србију – играо на Светском првенству 2010. Надам се да ћемо ми Срби овога пута победити и отићи даље“.
Прогноза?
„Србија победоносни гол постиже у 96. минуту. Ово је мој сан“, рекао је Кузмановић.
Здравко Кузмановић, Никола Жигић и Милан Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Катар 2022
„Албанци су све време планирали провокацију – не можемо да заборавимо догађај из Русије“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала