- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Бразил није Француска – и то је добро за Србију

© AP Photo / Natacha PisarenkoСрбија и Бразил
Србија и Бразил - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Пратите нас
Француска је после два меча на Мундијалу обезбедила пролаз у осмину финала и на дуел са Тунисом, који је одређивао судбину других, послала је другопозивце који су поражени. Сличан сценарио је најавио и селектор Бразила Тите, али постоје разлози зашто исход не би требало да буде исти, односно зашто Србија не би требало да гледа у туђе двориште.
Бразил је, попут Француске, обезбедио осмину финала победама против Србије и Швајцарске па ће дуел са Камеруном у последњем колу бити пука формалност за петоструког шампиона света.
Јасно је да ће селектор Тите искористити прилику да одмори најбоље играче, неки имају повреде, а неки су пронашли своју „промају“ у Катару и жале се на прехладе и болове у респираторним органима.
Бразилски медији су већ најавили састав који ће изаћи на мегдан Камеруну и који би, што се Србије тиче, морао да оствари позитиван резултат како би Орлови победом над Швајцарском обезбедили друго место у групи које води у осмину финала.
Од стартера последњи дуел прве фазе почеће само дефанзивац Едер Милитао, а поред њега би требало да заиграју резервисти Едерсон, Бремер, Дани Алвеш, Алекс Тељеш, Бруно Гимараеш, Фабињо, Габријел Мартинели, Габријел Жезус и Ентони, а шансу чекају још Евертон Рибеиро и Педро.
Иако постоји бојазан да би Бразил могао да одигра „у леру“ последњу утакмицу, попут Француске, такав сценарио није известан и за то постоје јасни разлози.
Сам попис имена резервиста Бразила указује на снагу те екипе јер су досад клупу „грејали“ момци који наступају у Арсеналу, Ливерпулу, Манчестер јунајтеду, легенде су великих клубова, а самим тим имају и велико мишљење о себи.
За такве играче статус резервисте је нека врста „увреде“, нико то неће јасно рећи, али је јасно да једном Жезусу или Фабињу, не прија да буде у другом плану јер у таквом статусу није на клупском нивоу.
Сасвим је извесно да ће највећу мотивацију имати Габријел Мартинели, млади нападач за кога се у Бразилу тврдило да није заслужио да путује на Светско првенство, односно да је предност у односу на њега морао да добије Габигол.
Жеља за доказивањем да запећак није место где треба да буду, може се слободно рећи и сујета, намера да се докаже да конкуренција не треба да има предност, разлози су због чега не би требало сумњати у то да ће Бразил и у последњем колу јуришати на победу, што није био случај са Француском против Туниса.
Дакле, Срби не би требало да гледају у двориште својих ривала из групе, већ да све снаге усмере на дуел са Швајцарском у ком морају да остваре победу како би се домогли осмине финала Мундијала у Катару.
Метју Леки - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Катар 2022
Тунис победио Француску, али нема разлог за славље – Дегенек зауставио Данце и повео Аустралију даље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала