Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Нико не може преко Србије да заобилази санкције Русији

© Sputnik / Лола ЂорђевићОливер Вархељи и Александар Вучић
Оливер Вархељи и Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Пратите нас
Преко територије Србије нико не може да заобилази санкције које је ЕУ увела Руској Федерацији и Србија реагује и санкционише такве покушаје, јер јој никакав екстрапрофит није потребан, захваљујући сопственој довољно снажној економији, поручио је данас председник Србије Александар Вучић.
Он је након састанка са европским комесаром Оливером Вархеијем, пренео да је разумео његове примедбе по питању усаглашавања спољне политике Србије са ЕУ, али га је и обавестио да преко територије Србије нико не може да заобилази санкција Русији.
“Ми се не бавимо криминалном, не бавимо се зарађивањем на било чијој муци током рата, нити нам је потребан екстрапрофит. Имамо снажну економију и јавне финансије да се о себи бринемо, и уз подршку ЕУ, немамо других већих проблема”, рекао је Вучић.
Нагласио је да Србија увек реаговала када је долазило до реескпорта робе, и да су наши надлежни органи учествовали у привођењу оних који су радили на заобилажењу сакнција против Русије.
Вучић је изразио захвалност и поштовање према ЕУ за сваку врсту подршке, а посебно финансијске и помоћи у знању, додајући да никада није крио захвалност грађана Србије пореским обвезницима Уније, који издвајају значајна средства за развој наше земље.
Посланици Европског парламента Владимир Билчик и Матјаж Немец излазе из зграде Председништва након састанка са Александром Вучићем - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
СРБИЈА
„Није само Русија, већ и Кина“: Порука Београду из Брисела
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала