- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Још три корака до вечности – Меси и Мартинез повукли Аргентину ка „Златној богињи“

© JUAN MABROMATAЛионел Меси, Аргентина - Аустралија
Лионел Меси, Аргентина - Аустралија - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Пратите нас
Репрезентација Аргентине пласирала се у четвртфинале Светског првенства у Катару после тријумфа над Аустралијом од 2:1. Голове за Гаучосе постигли су Меси у 36. и Хулијан Алварез у 57, док је почасни погодак за Аустралију дао Гудвин у 77. минуту.
Шампион Јужне Америке ће у наредној рунди нокаут фазе у борби за полуфинале играти велики дерби против Холандије.
Није ово била претерано лепа утакмица за гледање. Агрентиници су од старта навалили на гол Аустралије, али су много комбиновали без праве идеје како да угрозе гол Метјуа Рајана. А кад је тако, и дефанзивни блок јак, онда је потребна мајсторија генија за коју се побринуо капитен Гаучоса.
Играо се 36. минут, Отаменди је по земљи послужио Месија на ивици шеснаестерца, а овај својом чувеном левицом после неколико корака, кроз ноге високог штопера и испод руке голмана Рајана погодио за вођство Аргентине и велико славље.
© JUAN MABROMATAЛионел Меси, Аргентина - Аустралија
Лионел Меси, Аргентина - Аустралија - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Као у трансу певали су навијачи Небеско-плавих до одласка на одмор који је донео свежину селекцији Лионела Скалонија. Аустралија је пробала почетком другог дела да запрети, али ју је сасекао велики кикс голмана Метјуа Рајана.
Играо се 57. минут, Рајан комбиновао са саиграчима у задњој линији, али и потценио пресинг двојице Аргентинаца које је желео да дрибла. Наравно, спетљао се и као на тацни поклонио погодак Хулијану Алварезу који је повисио на 2:0.
Тај погодак тотално је релаксирао Аргентинце. Толико да су олако омогућили Гудвину да смањи резултат у 77. минуту и унесе беспотребну тенизију у завршницу утакмице. Срећом по Аргентинце, консолидовали су се и привели меч крају.
Распевани навијачи су носили свој тим, Скалони измењао играче и одморио неке за четвртфинале, али остаће и горак укус због два невероватна промашаја Лаутара Мартинеза, коме је Меси све идеално припремио у 89. и 92. минуту.
Аустралија је наравно имала последњу шансу на мечу и то велику, али је сјајни голман Емилијано Мартинез одбранио ударац резервисте Гаранга Куола и означио велико славље Аргентине која је на три корака од толико жељене титуле првака света.
Милорад Косановић, фудбалски тренер - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Катар 2022
Косановић за Спутњик о Србији у Катару: „Гађамо се причама, а не видимо како се игра фудбал око нас“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала