- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нека нова, Ивановићева Звезда

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићДушко Ивановић
Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде потпуно су се препородили под вођством Душка Ивановића. Црногорски стручњак преузео је тим од Владимира Јовановића и у шест утакмица остварио исто толико победа. Од тога четири победе биле су у Евролиги, а једна од преостале две у АБА лиги над Партизаном. Довољно да Ивановић већ освоји црвено-бела срца.
Од самог старта сезоне било је јасно да ће Јовановић имати тежак задатак да у првој евролигашкој сезони изађе на крај са широким и шареноликим ростером, као и са веома тешким противницима и борбом на више фронтова.
У исто време, Џејлен Адамс као појачање на позицији плејмејкера није уливао сигурност.
Све је то клуб препознао, уместо Адамса прво довео искусног Луку Вилдозу, а онда је уместо Јовановића стигао Душко Ивановић и Звезда је пробила "чеп".
Од момента када је сео на клупу Црвене звезде Ивановић је наређао победе против Асвела, Цибоне, Албе, Макабија, Партизана и Виртуса.
Заиста импресиван низ. Посебно имајући у виду да су многе утакмице припале црвено-белима у неизвесним завршницама.
Био је Ивановић веома задовољан после најновијег тријумфа. Мучила се Звезда у првом полувремену, али је у наставку сломила отпор Виртуса.
„Веома битна утакмица и победа за нас са два различита полувремена. У првом смо играли мало без енергије, без јасних идеја у одбрани, без стрпљења у нападу, али у другом делу је било тотално другачије у овом аспекту. У првом полувремену смо играли са много грешака, али сам јако задовољан са последњих 20 минута“, рекао је Душко Ивановић на конференцији за медије после утакмице.
Потом се надовезао и истакао да његовом тиму недостаје повређени Никола Ивановић кога чека пауза од око два месеца због поломљеног ребра.
„Рекао сам нема Николе, биће нам тешко без њега, да је он био против Виртуса било би нам значајно лакше. Али кад њега нема остали играчи морају да дају мало више. И Огњен и Немања и Лука и Стефан, сви морају да дају мало више да бисмо били на оном нивоу као са њим. И други морају да дају више у наредном мечу“, додао је Ивановић и најавио нове успехе.
Звезда ће у наставку сезоне играти на гостовању Студентском центру, а онда и на гостовању Партизану у првом вечитом дербију у Евролиги у историји.
Једно је јасно, ово је нека нова Црвена звезда у односу на старт сезоне.
Недавно је гост у емисији Миљанов корнер био српски кошаркаш Иван Паунић који већ годинама игра у Русији.
Лука Вилдоза - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
СПОРТ
Звездина „кобра“ појела болоњезе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала