- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Провокација у режији Џаке? Обукао дрес Јашарија

© AP Photo / Petr David JosekГранит Џака
Гранит Џака - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Пратите нас
Капитен фудбалера Швајцарске Гранит Џака обукао је после утакмице са Србијом на Мундијалу у Катару (3:2) дрес с контроверзним презименом – Јашари. Везиста Арсенала је наопачке обукао дрес, тако да с предње стране буду број и презиме и поносно је позирао пред фоторепортерима.
Јасно је да је у Србији на помен презимена Јашари прва асоцијација Адем Јашари, оснивач терористичке формације Ослободилашке војске Косова (ОВК), због чега су многи на прву лопту такав потез Џаке доживели као тешку провокацију.
Ипак, испоставиће се да прича има другу позадину и да Џака после већине утакмица навлачи "спорни" дрес, а порука се односи на Ардона Јашарија, фудбалера Луцерна.
"Не, никаква политичка позадина није у питању. Дошао је у млад тим, ја сам био у тој ситуацији као он, заслужује поштовање. Виђамо се сваки дан, проводимо доста времена задједно. Увек после утакмице носим дрес с његовим ликом и презименом. То сам и баш сада урадио", изјавио је Гранит Џака.
Џака је током утакмице провоцирао српске фудбалере, хватао се и у пределу препона, чиме је још једном показао неспортско понашање.
Подсетимо, Џака је пре четири године у Русији, баш као и Џердан Шаћири, после гола Србији симулирао рукама двоглавог Орла.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Катар 2022
Влаховић после краха Србије на СП: Зашто бисмо се сада раздвајали?
Србија и Швајцарска - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Катар 2022
Србија је страдала на Пиксијевом рулету – пораз од Швајцарске за крај Мундијала!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала