- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Влаховић после краха Србије на СП: Зашто бисмо се сада раздвајали?

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Пратите нас
Утучени су били репрезентативци Србије после пораза од Швајцарске на Мундијалу у Катару (3:2) који их је послао кући. Ипак, Душан Влаховић, стрелац другог гола за Орлове изјавио је да верује да ће екипа бити хомогена и у будућности и да нема разлога за било какво раздвајање.
Швајцарци су повели у 20. минуту преко Џердана Шаћирија, да би Александар Митровић и Душан Влаховић у распону од свега девет минута, у периоду од 26. до 35. минута успели да преокрену резултат.
Ипак, Србија поново није била на висини задатка када су одбрана и везни ред били у питању. Дувала је промаја са свих страна и озбиљна екипа као што је Швајцарска је то успела сурово да казни без већих проблема - 3:2.

„Не знам зашто не бисмо били хомогени и зашто бисмо се раздвајали? Пре годину дана смо у Португалији били екипа, тако ће бити и у будућности. Идемо даље, то је спорт. Уздигнуте главе, пре свега да се пласирамо на Европско првенство, па да видимо како ћемо тамо. Као што сам рекао, могли смо боље. Нема никакве заблуде, морамо да напредујемо, сваки дан је ново доказивање, сваки дан се може напредовати у свему. Сигуран сам да ћемо сви радити на томе“, рекао је надапач Јувентуса.

Репрезентација Србије је поново показала велики број мана, као и то да не уме да сачува стечену предност, што се видело против Камеруна (3:3) и Швајцарске.
„Ми утакмице спремамо са огромним жаром и вољом. Верујте ми да нико на свету није желео победу више од нас. Да смо могли боље да реагујемо, сигурно да јесмо, али идемо даље“, закључио је Душан Влаховић.
Србија и Швајцарска - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Катар 2022
Србија је страдала на Пиксијевом рулету – пораз од Швајцарске за крај Мундијала!
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Катар 2022
Пикси: Имао сам тачну слику стања и пре доласка у Катар
Србија - Швајцарска - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Катар 2022
Митровићеве речи утехе: „Тешко је, боли, али нећемо одустати да гинемо за дрес“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала