- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Од Немачке до Србије – јаке репрезентације које нису очекивале рани крај

© AP Photo / Ricardo MazalanНемачка – Јапан
Немачка – Јапан - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Пратите нас
Србија је у Катару завршила учешће у групној фази и није једина, барем на папиру, јака репрезентација која није наставила такмичење у нокаут фази. Довољно је рећи да је таква судбина задесила и Немце па да све буде јасно.
У групи А пласирали су се Холандија и Сенегал, елиминисан је Еквадор - донекле очекивано. У групи Б прошли су даље Енглеска и САД, што је исто очекивано.
Код групе Ц долазимо до првог јаког тима који традиционално пролази групу, али овога пута је Пољска после драме завршила испред Мексиканаца. Они су у великом броју отишли у Катар, навијали, али су доживели неуспех и селектор Тата Мартино је морао да да оставку.
Као једног од фаворита из сенке многи су видели репрезентацију Данске која се одлично показала у претходном периоду, али су Данци уместо бајке доживели фијаско у групи Д. Само један освојен бод за екипу Кристијана Ериксена, чак је и Тунис био испред њих, а Аустралија је изненађујуће завршила на другој позицији и прошла даље. Данци ово сигурно нису очекивали.
А, шта рећи за Немце?
Светска велесила, шампион света из 2014. године, екипа која је тада тукла Бразил 7:1 у Бразилу, доживела је то да у Русији 2018. и у Катару 2022. не прође ни групу?!
Могло је чак да се деси да из Групе Е не прође ни Шпанија, али се Фурија ипак провукла даље, док је Јапан изненађујуће завршио на првој позицији. Немци ће сада морати добро да се запитају како даље, јер им се неуспех поновио на два узастопна Мундијала. Превише је то за фудбалску силу каква је Немачка.
У групи Ф испод свог нивоа одиграла је Белгија и тако завршила учешће у групи, а то уједно значи и крај златне генерације коју су предводили Кевин де Брујне, Ромелу Лукаку, Дрис Мертенс, Тибо Куртоа и остали. Питање је ко ће представљати Црвене ђаволе на следећем Мундијалу.
Србија можда није толико јака као Немачка или Белгија, али јесте на папиру изузетно јак тим, што Орлови нису успели да покажу на терену. На крају су завршили као последњи у групи са два пораза, једним освојеним бодом и осам примљених голова. Очекивало се много више од играча какви су Душан Тадић, Александар Митровић, Душан Влаховић, Сергеј Милинковић-Савић...
На крају, у сузама су завршили и Уругвајци, свакако су уз Поругалце били највећи фаворити да прођу групу, али су Луис Суарез, Единсон Кавани и Дарвин Нуњез прерано рекли збогом Катару.
Фудбалери Србије - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Катар 2022
Орловима скресана крила – завршили као 29. од 32 тима на СП
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала