- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Орловима скресана крила – завршили као 29. од 32 тима на СП

© AP Photo / Martin MeissnerФудбалери Србије
Фудбалери Србије - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Пратите нас
Орлови су на Мундијал у Катару одлетели с високим амбицијама, а вратили су се скресаних крила, завршивши као 29. од 32 репрезентације колико их је учествовало на завршном турнир.
Само Катар, Канада и Велс завршили су иза фудбалера Србије који су у Групи Г, где су још били Бразил, Швајцарска и Камерун завршили са само једним освојеним бодом.
Једним бодом и пуном мрежом примљених голова. Чак осам погодака на само три утакмице групне фазе. То је и директан разлог што чега су се изабраници Драгана Стојковића Пиксија неславно и прерано опростили од Мундијала у Катару.
Званично, Србија је 29. од 32 селекције на СП. А могло је и те како другачије да буде и боље по Орлове.
Што би рекла она стара изрека, боље врабац у руци него голуб на грани, али... Нису умели да сачувају то што имају српски фудбалери. Видело се то још против Камеруна када су после неспретно примљеног гола на другој стативи од Кастелета, упели да преокрену резултат головима Павловића, Сергеја Милинковић-Савића и Митровића, али нису знали да сачувају предност од два гола.
Пресликан сценарио виђен је и у мечу одлуке са Швајцарцима у којем су Орлови погнутих глава напустили терен.
Шаћири је први погодио, уследио је поново експресни преокрет у режији српских деветки - Митровића и Влаховића, али је поново на делу виђена стара бољка и та крхка одбрана.
Костарика је примила више голова од Србије, али је бар уписала победу на Мундијалу изненадивши Јапанце, који су славили против Шпаније и Немачке идентичним резултатом.
Одбрана Костарике капитулирала је чак 11 пута у три утакмице, док су Орлови са одличним Вањом Милинковић-Савићем вадили чак осам пута лопту из мреже.
Све то условило је да Пиксијева Србија која је имала велике амбиције и очекивања заврши трећа отпозади, што је поражавајућ резултат.
Домаћин Катар и Канада чији је гол бранио Милан Борјан, голман Црвене звезде, су једине две селекције које нису освојиле ни бод на Светском првенству.
Када су претходни Мундијали у питању на којима је учествовала Србија, под командом Младена Крстајића су Орлови у Русији пре четири године завршили као 23. на свету, док су 2010. у Јужној Африци под тренерском палицом Радомира Антића такође били 23. на планетарној фудбалској смотри.
Све то додатно указује да је ова генерација разочарала приказаним у Катару.
Гранит Џака - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Катар 2022
Провокација у режији Џаке? Обукао дрес Јашарија
Србија и Швајцарска - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Катар 2022
Србија је страдала на Пиксијевом рулету – пораз од Швајцарске за крај Мундијала!
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Катар 2022
Пикси: Имао сам тачну слику стања и пре доласка у Катар
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала