- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Шојгу у Белорусији: Минск се одлучно супротставља непријатељском курсу Вашингтона

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаСегеј Шојгу
Сегеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Пратите нас
Савезнички односи са Белорусијом су добили на посебном значају у условима невиђеног притиска Запада и необјављеног рата против Савезне државе, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.
Шојгу је током разговора са белоруским колегом Виктором Хрењином у Минску додао да је Република Белорусија била и остаје поуздан партнер Русије.

Министар одбране је високо оценио „одлучност Минска да се супротстави непријатељском курсу Сједињених Америчких Држава и њихових савезника, као и спремност да заједно са Москвом осигура војну безбедност Савезне државе “.

Шојгу је такође подсетио да је се „тренутно у складу са одлукама председника две земље на територији Белорусије спроводе активности борбеног координисања руских и белоруских формација и војних јединица, које улазе у састав регионалне војне групације“.
Претходно је белоруска агенција „Белта“ пренела да је руски министар одбране Сергеј Шојгу допутовао у Белорусију где ће разговарати са белоруским министром одбране Виктором Хрењином.
У саопштењу се наводи да ће руска и белоруска страна разговарати о актуелним питањима билатералне војне и војно-техничке сарадње.
Истовремено, белоруска страна је саопштила да су два Министарства потписала протокол којим се уносе измене у Споразум о осигуравању регионалне безбедности из 1997. године.
Према најави, са руским министром ће такође разговарати и белоруски председник Александар Лукашенко.
Руско-белоруске војне вежбе Запад-2017  - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
И Белорусија може бити угрожена: Велики заједнички маневри Минска и Москве
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала