- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Твитер мора да се усклади са европским прописима“: Макронова порука после састанка са Маском

© AP Photo / Gerald HerbertЕмануел Макрон у посети САД
Емануел Макрон у посети САД - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Пратите нас
Француски председник Емануел Макрон рекао је да је имао „јасан и искрен“ разговор са власником Твитера Илоном Маском о надгледању и контролисању садржаја на тој друштвеној мрежи, дан након што је француски лидер изразио забринутост због овог питања.
„Транспарентна политика према корисницима, значајно појачавање контролисања садржаја и заштита слободе говора - то су ствари које Твитер треба да испуни како би се ускладио са европским регулативама“, навео је Макрон на Твитеру, након састанка са Маском у петак после подне.
Макрон, који је у посети САД, у четвртак је у емисији „Добро јутро, Америко“ рекао да мора да постоји „одговорност и границе“ слободног говора, подсећа Ројтерс.
Поједине невладине организације оптужиле су Маска, који је преузео Твитер за 44 милијарде долара, да омогућава ширење мржње на тој друштвеној мрежи. Због тога су позвале и велике оглашиваче да зауставе оглашавање на Твитеру, што су неке велике компаније и учиниле.
Са друге стране, Илон Маск тврди како жели да омогући слободу говора на Твитеру, уз поштовање правила понашања, те да не жели цензуру.
Твитер - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
СВЕТ
Маск пркоси удару корпорација на Твитер: Објавио два рекорда и опције које се спремају
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала