- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Енглеска демонстрирала снагу – могу да дају гол кад хоће

© AP Photo / Hassan AmmarЕнглеска - Сенегал
Енглеска - Сенегал - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
Пратите нас
Репрезентација Енглеске четврти је учесник четврфинала Светског првенства у Катару после убедљиве и сигурне победе над Сенегалом од 3:0. Голове за Горди Албион постигли су Хендерсон у 38, Кејн у 45. и Сака у 57. минуту.
Енглези ће се у борби за полуфинале састати са светским шампионом Француском у суботу 10. децембра.
Првих 20-ак минута ове утакмице није било гледљиво. Ни Енглези, а ни Сенегалци нису шутнули на гол ривала све до 23. минута када је Исмаила Сар први запретио.
Имали су Енглези среће и у 32. када је Пикфорд једном руком маестрално одбранио зицер Дијеу и то је био знак пуленима Герета Саутгејта да крену у решавање питања победника.
Водећи погодак постигао је Џордан Хендерсон у 38. минуту после сјајног продора и асистенције Џуда Белингема, који је сјајно оставио лопту искусном везисти Ливерпула.
На 2:0 повисио је Хари Кејн у надокнади првог полувремена, а овај пут асистент му је био Фил Фоден, који је добио шансу уместо Стерлинга и потпуно је искористио.
После одласка на одмор селектор Сенегала Алију Сисе је пробао троструком изменом да промени нешто у игри свог тима, али наравно да није успео. Разлика у класи је била очигледна.
Меч је дефинитивно одлучен у 57. минуту после сјајне акције Фодена и нове асистенције, овго пута за Букаја Саку који је поставио коначних и убедљивих 3:0.
Да су хтели, вероватно би Енглези до врха напунили мрежу борбених Сенегалаца, али сачували су вероватно нешто за четвртифнале и спектакл који их очекује са Француском.
Србија и Камерун - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
Катар 2022
Перина рабона: Кула од песка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала