- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Имовином Русије плаћају да се убијају Руси – а сада Запад креће и у нову пљачку /видео/

© AP Photo / Alex BrandonУрсула фон дер Лајен
Урсула фон дер Лајен - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
Пратите нас
Цинизам и апсурд Запада. Тако најкраће адвокат Горан Петронијевић описује потезе европске комесарке која се одважила да каже да ће Брисел иницирати суд за руске ратне злочине над украјинским становништвом као и да ће заплењени и државни и приватни руски новац искористити за обнову Украјине.
Поред ове коју гледамо, уверен је Петронијевић, то ће бити следећа пљачка. Он тврди да Запад Украјини не даје ни један метак џабе, а камоли гранату, ракету или савремене борбене системе. Они им то наплаћују на два начина - један од тих је жито које се наводно увози и извози из Украјине.

Нема већег цинизма

Проблем је само, наглашава наш саговорник, што се испоставило да 90% тог жита иде у развијене земље да би Украјина платила сво оружје које је од њих добила. Други начин је, додаје он, да се привремено заплењеном руском имовином фактички надомести оно што су радили.
„Пазите тај апсурд - руском имовином плаћају оружје које су они послали да би се убили Руси. Нема већег цинизма од тога! Запад је дакле ушао у један вртлог који ће на крају крајева довести до тога да се и сам тај Запад, а посебно Европска унија потпуно распадне. Они су сад у дроњцима. Срушено је све оно на чему почива Европска Унија - од начела солидарности до шенгенског режима,” уверен је он.
Чак је и Емануел Макрон, подсећа наш саговорник, након посете САД рекао да Америка чини све у корист своје користи, а на штету Европе.
Петронијевић не може да схвати да макар лидери или мислећи људи у тим великим европским државама не могу да разумеју шта Америка ради Европи. Дакле, Европу су, додаје он, гурнули у сукоб са Русијом са намером да истисну Русију из Европе, а да се НАТО учврсти у Европи коју би све више исцрпљивао.

Апсурд нових трибунала

Не сме да се заборави, каже Петронијевић, да је Запад прво потпалио тај рат у Украјини - они су га припремили и сада га држе у активној фази и не дозвољавају да се заврши, а онда се појављују са предлогом о новом суду за руске ратне злочине над Украјинцима.
Тренутно, подсећа он, постоји стални Кривични суд за ратне злочине и поред њега који је основан по римском статуту, Брисел покушава да прави суд који је за неког или суд који је против неког.
„То су ад хок судови и модел тог суда је управо био тај Хашки трибунал како га зовемо или Међународни кривични суд за бившу Југославију, а ми смо од почетка његовог оснивања говорили да је то суд за Србе, односно против Срба, а они су то упорно одбијали. На крају, кроз пресуде све се то потврдило и показало се да смо били у праву и да су били у праву они који су нас упозоравали из међународне заједнице, људи из струке и из области међународног права. Што је најгоре, Срби су дискриминисани као жртве, тамо нико други није одговарао или је то веома мали, занемарљив број особа које су биле процесуиране и казни које су добиле за злочине над Србима тако да таква прича више нигде не пролази, јер цео свет види апсурд таквих трибунала,” сматра наш саговорник.

Убијати Русе није кажњиво?

План Урсуле фон дер Лајен не може да прође, уверен је овај искусни дипломата, ни кроз Уједињене нације, јер би требало да прође предлог Савета безбедности где је Русија стална чланица, а тек онда да Генерална скупштина УН донесе одлуку о оснивању. Не смемо да занемаримо чињеницу да је Хашки трибунал основан незаконито, ван процедуре, јер судске институције не може оснивати извршни, већ представнички орган.
„Он је са тим мањком постојао, они су конвалидирали све те незаконитости које су урадили, је им је циљ био да се конвалидира силом постигнуто стање на терену - да се Србија окриви за све што се тамо догађало исто као што би и овај суд био намењен томе да се окриве Руси. Зашто не кажу да треба да направе суд за догађаје у Украјини? На први поглед можемо да видимо да су злочини који су Украјинци починили, поготово њихове нацистичке формације такви какви се не памте од Другог светског рата, па до данас. И шта, њима се неће судити? Русе убијати није кажњиво?” упитао је Петронијевић.
Сви „трибуналчићи“ у нашем региону показали су, каже он, сву апсурдност тезе са којом се улази у другу четвртину 21. века - Србе убијати није кажњиво. Сада би тај исти метод, та иста поставка требало да буде основ оснивања таквог назови суда који они желе али од тога апсолутно нема ништа, уверен је наш саговорник.
Урсула фон дер Лајен - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
СВЕТ
Европа званично уводи „бајденизам“ : Не зна се куд ударају – „жртва“ и Урсула фон дер Лајен
Зграда Европске комисије у Бриселу, Белгија - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
РУСИЈА
Европска комисија предлаже формирање специјалног суда за истрагу против Русије
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Специјална операција у Украјини
Покушаји Запада да формира „трибунал“ о Украјини – нелегитимни
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала