- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска обавештајна служба: Украјинци и децу обучавали за терористичке нападе

© Sputnik / Дмитрий Макеев / Уђи у базу фотографијаДете избеглица из Украјине
Дете избеглица из Украјине - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
Пратите нас
Руска обавештајна служба је, у стану оснивача северодоњецке ћелије једног од украјинских дечијих војно-патриотских клубова, пронашла лутке које су деца користила како би од њих правила импровизоване експлозивне направе, а пронађена су и упутства за њихову израду, изјавио је за РИА Новости сарадник Руске обавештајне службе.

„Власник стана Сергеј Бондар је оснивач војно-патриотског клуба 'Каскад' чији је циљ био да шири нацистичку идеологију, да следбенике припреми за терористичке акције, да их научи да користе оружје, као и да припреме и поставе експлозивне направе“, рекао је саговорник.

Он је појаснио, да се пропаганда нацизма спроводила у форми игре, користили су друштвене игре, деци су организовали практичне вежбе, учили су их како да користе оружје, као и како да минирају неку територију и да праве експлозив.
„Деца су обучавана за терористичке нападе, а експлозивне направе су скриване у дечијим играчкама и у кућним апаратима“, истакао је он.
Према подацима истраге, родитељи су знали чиме се деца баве. Пронађена су и писмена одобрења родитеља, као и многобројне фотографије са часова.
Раније је саопштено да је Руска обавештајна служба пронашла друштвене игре са екстремистичким ознакама и литературу о агресији СССР-а и Русије у згради социјалног центра Украјинске грчко-католичке цркве. Ту се налази пољско одељење добротворне фондације „Каритас“, која се налази у Северодоњецку, који је ослобођен у специјалној операције у Украјини.
Припадник Федералне службе безбедности Русије  - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
Специјална операција у Украјини
ФСБ: Разоткривен и осуђен украјински обавештајац највишег ранга /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала