- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Турска Западу: Не рушите мостове са Русијом

CC BY 2.0 / KLMircea / Flickr / Турска застава и мост преко Босфора
Турска застава и мост преко Босфора - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
Пратите нас
Са украјинском кризом је почео други хладни рат и Запад и Русија би требало да потпишу нови споразум, изјавио портпарол турског председника Ибрахим Калин у интервјуу телевизији „Ал Џазира“.

„Ми смо сведоци другог хладно грата који је почео са украјинском кризом, међутим, она ће се сигурно наставити на другачији начин, кроз симетрични, хибридни и многе друге врсте ратова“, рекао је он.

Према речима турског политичара, нови хладни рат ће се водити док се не састану све кључне стране и размотре параметре новог договора.

„То су архитектуре безбедности, у којима свако осећа да је део процеса, сви им руководе, нико не намеће решења у хијерархијском систему и нико не сматра да су други нижег ранга“, подвукао је Калин.

Према његовом мишљењу, не треба рушити мостове са Русијом, јер у том случају неће бити никога ко ће преговарати са Москвом. Додао је, да Анкара наставља да ради на организацији преговора између Москве и Кијева.
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган је почетком новембра говорио о томе да Запад на челу са САД напада Русију скоро без икаквих задршки, а Москва мора да пружи отпор, као и да су њеним поступцима претходили потези НАТО-а.
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
СВЕТ
Ердоган: Прехрамбени споразум показао могућности дипломатије у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала