- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски падобранци у Украјини добили нове обавештајне комплексе

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаРуски комплекс за обавештавање и патролирање „Взор“
Руски комплекс за обавештавање и патролирање „Взор“ - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
Пратите нас
Ваздушно-десантне јединице Русије које учествују у специјалној војној операцији у Украјини добиле су најновије обавештајне комплексе „Взор“, изјавио је Спутњику извор из одбрамбеног комплекса.

„Низ јединица Ваздушно-десантних снага Русије, које учествују у активним војним акцијама у оквиру специјалне војне операције, добио је партију од 50 јединица новог индивидуалног система за оперативно обавештавање „Взор“, рекао је саговорник.

Извор је објаснио да се „Взор“ испаљује из ручних пиштоља који имају масу само 300 грама, дужину 30 центиметара и пречника од пет центиметара. Дрон има камеру и падобран. Након што се лансира из пиштоља апарат достиже висину од 250 метара. Он се полако спушта помоћу падобрана, а камера преноси снимке на таблете падобранаца. Максимална удаљеност оператора од места које се осматра је до 1.200 метара.
„Програм, који се налази на таблету, омогућава да се распознају, преузму и означе типски објекти. Осим тога, важна је чињеница да се овај програм може инсталирати на било који таблет, смартфон или лаптоп“, рекао је он.
„Взор“ може бити опремљен дневном камером, али и висококонтрастном камером која може да снима и када је сумрак. Обе камере омогућавају снимање површине од 700 х 700 метара у високој резолуцији током три минута, док се апарат спушта падобраном.
„У случају да војници успеју да пронађу камеру која се приземљи, она се може поново користити као камера за надзор животне средине. Може се инсталирати на импровизованим носачима, јарболима или на бандерама“, навео је саговорник.
Беспилотна летелица - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
РУСИЈА
„Ростех“ представио нови систем „Јупитер“ за управљање дроновима у градовима /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала