- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Пикси: Некима сам трн у нози, имам став и нема места за мешетарење!

© Tanjug / JADRANKA ILICДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2022
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалера Србије, рекао је да је свестан бочних удара да зна да је многима трн у нози.
Он је на конференцији за медије у Београду по повратку из Катара отворено говорио о томе да не дозвољава спољне утицаје на репрезентацију.
„Нацију никада нисам лагао нити ћу је лагати. Имате људе који не воле што сте ту. Нисам неко са ким може да се манипулише. Ја нисам Деда Мраз који дели поклоне и испуњава жеље. Имам свој став и ту не могу да ми се приближе. Од мог доласка у марту 2021. године, знам да сам некима трн у нози. То је њихов проблем. Зашто? Боли их то што немају утицај на репрезентацију. Боли их што смо очистили неке негативне ствари, што је Спортски центар у Пазови постао Кућа мира, кућа спокојства за играче и најбољу припрему, а не кафана“, рекао је Стојковић.
Како је истакао, није се подизао у победама, нити ће се понизити у лошим резултатима.
„Радим поштено свој посао, пут стратегије, како репрезентација треба да игра и да се понаша, то је исправан пут. Када ставовима и понашањем доведете стање у коме сте, а оно не дозвољава мешетарење, уплив фудбалских агената, клубова, њихових интереса. Онда наравно да сметате, не могу да манипулишу са вама. То је тако на крају крајева. Докле год сам ја селектор, то ће тако бити. Нисам неко ко ће бити као време, данас сунце, сутра киша. Имам став, идеју, за то се борим. Поносан сам на све што смо урадили и нећу дозволити никоме да гази по томе. Фудбалска Србија и јавност могу да буду поносни на репрезентативце, понашање, пожртвовање и све што су показали. Од марта 2021. године до сада“, додао је Стојковић.
Истакао је и да се не стиди ничега и да због тога покушава да објасни све из свог угла.
„Могао сам да одем у Париз, Мајами или где год и да пошаљем саопштењем. Није се постављало питање да не изађем у јавност, јер јавност мора да зна и треба да зна и то је обавеза. Не да неко бежи и да се крије после првог резултатског неуспеха. Ми нисмо били врећа за ударање, примали по 5-6 комада и изгледали као банда која је дошла да се купа. Иако чујем, нисам читао новине, ниједну реч нисам прочитао од дана када сам слетео у Доху. Да ли ће неко да хвали, куди, понижава, хтео сам да се фокусирам на тим. Али могу да претпоставим и треба да постоје критике. Потпуно разумем, нисам неко да кудим и питам зашто неко нешто прича. Ово је демократска земља, може да се прича шта год хоће, али да се утиче на тим, систем игре, ко ће да игра. То одлучујем само ја и нико више у овој земљи. Искључиво ја. Зато делим одговорност и кад је добро и кад је лоше. Нема разлога да будем осрамоћен, нисам ништа украо, убио некога, нисам урадио ништа нечасно да бих се сакривао. То је неприхватљиво за моју свест“, истакао је Пикси.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2022
Катар 2022
Пикси: Није било могуће да ствари дођу на своје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала