- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Хрвати преживели храбре Јапанце – преко пенала до четвртфинала Мундијала!

© AP Photo / Luca BrunoДоминик Ливаковић
Доминик Ливаковић - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2022
Пратите нас
Фудбалери Хрватске на једвите јаде су се пласирали у четвртфинале Мундијала после извођења пенала у дуелу са Јапаном резултатом 3:1. У регуларном делу утакмице било је 1:1, па су једанаестерци одлучивали.
После 120 минута фудбала резултат је био 1:1 па се приступило извођењу једанаестераца, а тамо је блистао голман Хрватске Ливаковић. Његова физичка снага пресудила је у овој великој борби.
Самураји иду кући, а храбро су се борили.
Катастрофално је шутирао први пенал Минамино, лако је одбранио Ливаковић и донео велику предност Хрватској коју је искористио Влашић сигурним ударцем.
И наредни јапански фудбалер је био неуспешан, Митомин ударац је прочитао Ливаковић и поново одбранио, а Брозовић је шутем по средини гола дуплирао предност хрватског састава.
Коначно је гол за Јапан постигао бивши фудбалер Партизана Такума Асано смањивши на 2:1, а потом је стативу погодио Ливаја, ноншалантним ударцем готово без залета.
И трећи пенал је одбранио Ливаковић после шута Јошиде, а Пашалић је потом оверио победу Хрватске. Ту је био крај.
© AP Photo / Frank AugsteinДоминик Ливаковић
Доминик Ливаковић - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2022
Доминик Ливаковић
Јапанци су већ у 2. минуту могли до предности, касније и Камада опасно запретио, а у 44. минуту хрватска одбрана морала је да капитулира.
Лоша одбрана је била узрок овог гола, а Маеда се нашао на правом месту и погодио је гол Хрватске за 1:0. Вицешампион света био је на полувремену у нокдауну.
Ипак, Хрвати су у наставку кренули да играју своју игру, боље су нападали и у првом правом нападу стигли до поравнања.
Иван Перишић се нашао на правом месту и онда главом погодио мрежу за поравнање у 56. минуту. Све је то било довољно за продужетке.
У првом продужетку је Јапан био ближи голу, Митома је пробао снажним ударцем по средини гола, али је Ливаковић одбранио.
На крају је голман Хрватске постао прави херој своје земље.
Матијас Гинтер, Немачка - Костарика - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2022
Катар 2022
„Хумана измена“ – Немац избегао судбину мистериозног Хрвата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала