- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ник је отишао, али је прво изговорио речи које је Србија желела да чује

© AP Photo / Antonio CalanniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2022
Пратите нас
Тениски свет изгубио је много одласком Ника Болитијера, легендарног тренера, који је деценијама гајио тајну формулу којом је стварао шампионе. Тешко се се нечије мишљење у тениском свету више ценило, а управо је Ник био човек који је Новака Ђоковића сматрао најбољим тенисером свих времена.
У 91. години преминуо је Ник Болитијери, који је све до 88. године живота успевао да са рекетом и лоптицом у рукама објашњава тенис неким новим надама. Стварао је многе шампионе, сестре Серена и Венус Вилијамс прославиле су се на његовој академији, а за њега је највећи тенисер Новак Ђоковић.
Годинама се води дебата о томе ко ће од „велике тројке“ бити највећи тенисер свих времена, односно да ли ће то звање носити Роџер Федерер, Рафаел Надал или Новак Ђоковић.
Према речима Ника Болителија, Новак је технички најпоткованији тенисер, а с обзиром колико је често и похвално говорио о српском асу, Ник је вероватно мислио оно што Србија већ дуго жели да чује, а то је да је Новак највећи свих времена.
„Неколико младих играча надолази, али у овом тренутку не видим никога ко може да се приближи Ђоковићевом тенису. Он је најсавршенији тенисер којег сам видео у последњих 60 година. Он нема слабости, ментално, физички, јачи је и од Роџера Федерера који је једноставно Божји дар“, говорио је Болитијери.
Када је Новак прошле године освојио девету титулу на Аустралијан Опену, Болитијери је био импресиониран.
„Честитке Новаку, његовом тиму и породици. Невероватним издањем освојио је девету титулу у Аустралији, 18. Гренд слем укупно. Технички и тактички, он је најбоље изграђен играч кога сам икад гледао“, рекао је тениски стручњак и тиме открио да Новака види као најбољег икада.
Болитијери је пре неколико година истицао је и да се Новак одлично прилагођавао игри када су на сцену наступили млађи играчи.
„Игра се променила. Највећи фаворити морају да буду веома опрезни. Морају да играју свој најбољи тенис од самог старта. Дубина у мушком и женском тенису данас је невероватна. Новак можда није освојио највише Гренд слемова, али Новак Ђоковић ради све. То је невероватно“, говорио је славни Болитијери.
Прослављени стручњак радио је са српским тенисерима Миомиром Кецмановићем, Филипом Крајиновићем, а Србији је поклонио и прву на свету Јелену Јанковић.
Ник Болитијери - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2022
СПОРТ
Преминуо Ник Болитијери
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
СПОРТ
Титула за Душана Лајовића!
СПОРТ
Украјинац „ловиo“ српске тенисере па упао у своју замку – жестоки одговори Троицког и Типсаревића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала