- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

БиХ: Ухапшен министар Милош Лучић

© Фото : Снимак са екрана/ТВК3Mинистар у БиХ Милош Лучић
Mинистар у БиХ Милош Лучић - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Пратите нас
Припадници Агенције за истраге и заштиту ухапсили су јутрос министра за људска права и избеглице у Савету министара БиХ Милоша Лучића, потврђено је за РТРС из СИПА.
Лучић је ухапшен јутрос по налогу Тужилаштва БиХ на подручју Источног Сарајева.
Тужилаштво БиХ саопштило је да је министар Милош Лучић осумњичен за кривично дело злоупотребе положаја или овлаштења, повезано са више коруптивних кривичних дела којима је нанесена штета буџетским средствима БиХ и остварена незаконита имовинска корист за осумњиченог и њему блиске и повезане особе.
"Проведеном истрагом прикупљени су докази да је осумњичени вршио грубе злоупотребе у области трошења средстава намењених за репрезентацију, незаконито сервисирао возила код неовлаштених особа, вршио злоупотребе при запошљавању, као и низ других незаконитости које су обухваћене истрагом", навело је Тужилаштво.
Акцију хапшења Лучића спровели су полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту (СИПА), уз асистенцију МУП-а Републике Српске, према налогу тужиоца из Посебног одељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију.
"Упоредо са лишењем слободе врше се претреси канцеларијских просторија, као и места боравка осумњиченог и других објеката у циљу проналаска доказа о извршеним кривичним делима", наводи се у саопштењу.
Тужилац и истражилац Тужилаштва БиХ координирају активности полицијских органа и одређују даље истражне активности које ће се предузети.
Осумњичени ће у законском року у пратњи Сипе бити предат поступајућем тужиоцу који ће након испитивања осумњиченог донети одлуку о даљим активностима, преноси РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала