- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црногорско Специјално тужилаштво тражи скидање имунитета за пет посланика ДПС-а и СДП-а

© Sputnik / Бобан НововићЗграда Специјалних државних тужилаштава у Подгорици
Зграда Специјалних државних тужилаштава у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Пратите нас
Специјално државно тужилаштво Црне Горе (СДТ) упутило је захтјев предсједници Скупштине Данијели Ђуровић за скидање имунитета посланицима ДПС-а Предрагу Бошковићу, Драгици Секулић, Сузани Прибиловић, као и посланицима СД-а Ивану Брајовићу и Дамиру Шеховићу.
У СДТ-у је, како наводе, формиран кривични предмет против тих посланика и против још седам особа за продужено кривично дјело злоупотреба службеног положаја, а поводом расподјеле станова државним функционерима.
Тужилац у СДТ-у Вукас Радоњић, саопштио је да је лично поднио захтјев Скупштини да одобрење за кривично гоњење појединих посланика, у кривичном предмету који му је додијељен у рад, у којем се испитује поступање предсједника и чланова Комисије за стамбена питања Владе Црне Горе, у периоду од 2016-2020. године.
СДТ је, како наводе, Скупштини доставио захтјев за одобрење за кривично гоњење тих посланика, с обзиром на то да уживају имунитет због чега се „против њих не може покренути кривични поступак, нити одредити притвор без одобрења Скупштине“.
„У овом тужилаштву формиран је кривични предмет против пријављених Предрага Бошковића, Будимира Шегрта, Сање Влаховић, Суада Нумановића, Ивана Брајовића, Дражена Миличковића, Дамира Шеховића, Драгице Секулић, Османа Нурковића, Сузане Прибиловић, Јелене Радоњић и Александра Јовићевића, за продужено кривично дјело злоупотреба службеног положаја по кривичној пријави Владе Црне Горе, од 13.октобра ове године“, наводе из СДТ-а.
Разматрањем кривичне пријаве и одлука Комисије за стамбена питања Владе Црне Горе, уговора о враћању кредита и друге документације, утврђено је, како су саопштили из СДТ-а, да постоји одговарајући степен сумње да су те особе од 2016. до 2020. године, у Подгорици, учиниле кривично дјело.
„Тако што су, пријављени Бошковић, као предсједник, а остали пријављени, као чланови Комисије за стамбена питања Владе Црне Горе, доносили одлуке о рјешавању стамбених потреба функционера, супротно Одлуци о начину и критеријумима за рјешавање стамбених потреба функционера Владе Црне Горе и тако, прекорачењем граница свог службеног овлашћења, другима прибављали имовинску корист која прелази износ од тридесет хиљада евра“, наводи СДТ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала