- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Огласио се стручњак: Јувентус чека паклена казна

© AP Photo / Alberto SaizДушан Влаховић – гол на дебију у Лиги шампиона
Душан Влаховић – гол на дебију у Лиги шампиона - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Пратите нас
После оставке комплетног руководства Јувентуса због финансијских малверзација, Матија Грасани, стручњак за спортско право, открио је да би „стара дама“ могла да испадне из Серије А.
У периоду од 2018. до 2022. године Јувентус је имао енормне губитке, а тужилаштво је спровело истрагу због сумње у уговор Кристијана Роналда.
Руководство је због финансијских малверзација поднело оставку на челу са председником Андреом Ањелијем и потпредседником Павелом Недведом.
Последице по Јувентус могле би да буду огромне, а Матија Грасани који је стручњак за спортско право, ставио је до знања да би „стара дама“ могла да буде кажњена не само новчано већ и испадањем из Серије А.

„Ово је најозбиљнија истрага којој је Јувентус икада био подвргнут, можда чак и озбиљнија од Калчополија 2006. године. Незаконите активности покривају подручја правила берзе, као и корпоративних и спортских правила. То је без преседана. Јувентус ризикује не само новчану казну. Према закону, могуће је избацити екипу из Серије А“, навео је стручњак.

Грасани је истакао да би „старој дами“ могле да се одузму титуле освојене у периоду за који су пронађени трошкови. Јувентусу се то већ догодило 2005. и 2006. године када су трофеји одузети због афере „Калчополи“.
Клуб из Торина тада је пребачен у Серију Б јер је прислушкивањем телефонских позива откривено намештање утакмица у Серији А.
„Правила предвиђају да ако се регистрација за првенство оствари изменама докумената, приватним аранжманима који одлажу плаћање играча у сезони 2021/2022. или чак фиктивном отказу, клуб може да буде искључен из првенства и изгубити титулу првака Италије“, истакао је Грасани.
Француски фудбалер Антоан Гризман - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Катар 2022
Француска се жалила, ФИФА кратко одговорила
Kамерунски фудбалер Самјуел Ето на жребу за СП у Москви - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Катар 2022
Славни фудбалер нокаутирао сниматеља у Катару – коленом у главу!
Србија и Бразил - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Катар 2022
Нејмар проговорио о мечу са Србијом: Плакао сам целу ноћ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала