Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Наоружани аутоматима, ногом отварали врата: Сведочења о упаду приштинске полиције на северу Косова

© Sputnik / Теодор АнастасијевићПросторије општинске изборне комисије у Косовској Митровици после покушаја упада косовске полиције
Просторије општинске изборне комисије у Косовској Митровици после покушаја упада косовске полиције - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Пратите нас
Људи из Приштине који су данас са тзв. косовском полицијом упали у просторије општинских изборних комисија на северу Косова били су наоружани дугим цевима, ногама су отварали врата и понашали су се бахато, сведоче очевици из српских општина на Косову и Метохији.
Председник општине Зубин Поток Срђан Вуловић изјавио је данас да је понашање људи из Приштине који су са полицијом данас око 13 часова дошли у просторије Општинске изборне комисије било веома бахато и непрофесионално.

„Три блиндирана аутомобила дошла су испред општине. Два службеника су у пратњи двојице полицајаца без објашњења прошли поред портирнице и без потребе ногом отворили откључана врата просторије коју користи Општинска изборна комисија. Ту је била наша службеница, која је била затечена ситуацијом“, рекао је Вуловић, наводећи да су они довели и мајстора који је променио браву на вратима Општинске изборне комисије.

Вуловић је истакао да ће сада нови службеник ОИК у Зубином Потоку радити сада од 8 до 16 сати свакога дана, преноси Косово онлајн.
Вуловић је рекао да се неколико Албанаца наоружаних дугим цевима, који су били у пратњи, попело на први спрат општинске зграде, а да се у међувремену народ окупио испред зграде, али да није насео на провокације.
Чланови општинске изборне комисије (ОИК) у северној Косовској Митровици у пратњи специјалне косовске полиције упали су данас у просторије које је ОИК користила током претходних избора.
Петар Трајковић, директор Управе за спорт у Северној Митровици, чије се просторије налазе одмах поред просторија општинске изборне комисије, у које су данас уз пратњу косовске полиције упали њени албански чланови, каже да је ситуација у једном моменту била врло напета.

„Пред крај радног времена, чули смо ломљаву, лупање вратима, а затим и три снажне експлозије. Погледао сам кроз прозор и видео наоружане полицајце који су у рукама држали аутомате, али и наоружане полицајце у цивилу. Запослени су доживели стрес од детонација, поготово жене, једну смо колегиницу морали да водимо и у хитну“, каже Трајковић.

Додаје да је овакав начин упада у нечије просторије за сваку осуду и да је све ово могло да се организује на миран начин.
„Све ово је могло другачије да се спроведе, на миран и демократски начина, а не употребом бомби и оружја“, додаје Трајковић и каже да није било никаквих најава да ће до овога доћи.
Трајковић каже да се нада да се наредних дана неће понављати овакве ситуације с обзиром да су просторије ОИК демолиране, али да напетост међу грађанима Северне Митровице свакако постоји.
Просторије општинске изборне комисије у Косовској Митровици после покушаја упада косовске полиције - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
СРБИЈА
Сирене за ваздушну опасност у српским општинама на северу Косова: Упад полиције у изборне комисије
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
СРБИЈА
Петковић: Курти послао полицију са дугим цевима на север КиМ – циљ преотимање четири српске општине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала