- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Небензја: Русија спремна за преговоре око Украјине, али ће штитити своје интересе свим средствима

© Sputnik / Брайан Смит / Уђи у базу фотографијаСтални представник Русије у УН Василиј Небензја
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Пратите нас
Русија потврђује да је спремна за преговоре како би се елиминисали разлози који су довели до покретања специјалне војне операције у Украјини, саопштио је стални представник Русије при УН Василиј Набензја на седници СБ УН.

„Током дебате о украјинској кризи у Генералној скупштини УН примећујемо заинтересованост значајне већине земаља-чланица за дипломатско решавање ситуације у Украјини. Најозбиљније реагујемо на те сигнале и потврђујемо нашу спремност за преговоре чији би циљ било искорењивање разлога који су нас приморали да покренемо специјалну војну операцију у Украјини. Ту логику разумеју скоро све земље, осим држава колективног Запада и кијевског режима“, рекао је Небензја.

Русија ће наставити са нападима на украјинску војну инфраструктуру

Небензја је такође подсетио на изјаву секретара Савета безбедности Украјине Алексеја Данилова који је недавно рекао да је Кијеву потребно оружје јер „Русе једноставно треба уништити како би престали да постоје као држава“. Тим поводом је поручио да ће Русија наставити да изводи нападе на украјинску инфраструктуру која служи за снабдевање, логистику и комуникацију оружаних формација.
„Мислим да би било сувишно објашњавати да не можемо а да не реагујемо на такав говор мржње Кијева и да ћемо се супротстављати његовим непријатељским акцијама, између осталог и нападима на инфраструктуру која се користи за војно снабдевање, логистику и комуникацију украјинских оружаних формација“, рекао је руски дипломата.

Москва ће штитити своје интересе свим средствима

Небензја је поновио да ће сви циљеви специјалне војне операције бити остварени „на овај или онај начин“.

„Ако се ти циљеви не могу постићи мирним путем, претварањем Украјине у нормалну, добросуседску државу која неће представљати претњу за Русију, значи да ће тај циљ бити постигнут војним путем. Одговорност за то што у том случају због непромишљених поступака својих владара, западних вазала, страда цивилно становништво у украјинским градовима сноси режим Зеленског и његови западни спонзори који су наумили да победе Русију на бојном пољу. То је њихов избор, а не наш. Ми ћемо штитити своје интересе свим методама које су нам на располагању док у Кијеву и на Западу коначно не 'отворе очи'“, поручио је руски дипломата.

Небензја је напустио салу Савета безбедности УН уочи обраћања сталног представника Украјине Сергеја Кислице, рекавши да неће да слуша „злобну реторику кијевског режима“.
Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
РУСИЈА
„Нећу да слушам злобну реторику кијевског режима“: Небензја напустио салу СБ УН
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала