- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Роналдо с клупе гледао магију Рамоса – Швајцарска са „шестицом“ отишла кући

© AP Photo / Manu FernandezПортугалија - Швајцарска
Португалија - Швајцарска  - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Пратите нас
Фудбалери Португалије последњи су четвртфиналисти Светског првенства у Катару након што су демолирали Швајцарску са 6:1 и то без Кристијана Роналда. Капитен Португалије почео је меч као резерва, а у његовом одсуству заблистао је Гонсало Рамос, стрелац првог хет-трика на Мундијалу ове зиме.
Утакмица на Лусаил стадиону протекла је потпуно у знаку једног човека - Гонсала Рамоса. Млади нападач Бенфике добио је предност у односу на капитена и икону Португалије и потпуно је искористио.
Да се не шали видело се у 17. минуту када је на пас младог Феликса такуцао лопту под пречку голмана Швајцарске Јана Зомера. Било какав план који је Мурат Јакин имао за овај меч доживео је дебакл у 33. минуту.
Ветеран Пепе је после корнера сјајно скочио и главом матирао Зомера за великих 2:0 и одушевљење фанова Португалије.
Португалци су одиграли сјајно прво полувреме. Швајцарци тек једном запретили озбиљно преко Шаћирија из слободног ударца, док је Рубен Дијас лактом у трећем минуту избацио Емболоа из утакмице.
Наставак утакмице донео је нови погодак Рамоса у 51. минуту када му је асиситирао десни бек Дало. Да ће Швајцарци претрпети катастрофу било је јасно у 55. после сјајне акције и поготка Рафаела Герера за 4:0.
© AP Photo / Pavel GolovkinПортугалија - Швајцарска
Португалија - Швајцарска - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Два минута касније на другој страни Мануел Аканџи је смањио на 4:1 после корнера и центаршута Шаћирија, али је та утеха кратко трајала.
Фантастични Рамос је у 67. минуту комплетирао хет-трик и показао да је нова звезда португалског фудбала рођена.
Роналдо је добио прилику са осталим резервистима у последњих 15-ак минута, али све што је урадио био је поништени погодак из 84. минута. Оправдано, био је два метара у офсајду.
Коначних 6:1 поставио је Рафаел Леао у другом минуту надокнаде.
Португалија у четвртфиналу игра против Марока 10. децембра од 16 часова.
Мароко и Шпанија - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Катар 2022
Шпанци су узалуд „бежали“ – пенали и магични Буну одвели Мароко у четвртфинале Мундијала!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала