Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић у Тирани: Јасно сам им објаснио зашто Србија не уводи санкције Русији

© Tanjug / JADRANKA ILIĆАлександар Вучић у Тирани
Александар Вучић у Тирани - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је учесницима самита ЕУ- Западни Балкан у Тирани јасно ставио до знања зашто Србија не уводи санкције Русији.
"Разуме се да смо ми били тема по питању неувођења санкција, и на то сам одговорио. Говорио сам оно што говорим нашем народу. Говорио сам својим језиком, без увијања, без додворавања, говорио сам истину и аргументе, показивао документа и указивао на чињенице", рекао је Вучић након самита ЕУ-Западни Балкан.
На питање да ли стоји иза декларације која је данас потписана у Тирани, Вучић је рекао да не може да стоји јер је није писао.
"Не могу ни да седим ни да стојим иза те декларације јер је нисам писао. Немам ништа против да напишу да се ми нисмо усагласили са увођењем санкција, јер је то чињеница", рекао је Вучић.
Како је навео, пренео је учесницима самита да је однос према санкцијама пре свега однос према грађанима Србије.
"Рекао сам, видите, Русија је увела санкције против Србије 1992. Србија није увела санкције Русији и то је поштовање према ономе шта смо трпели када су нама биле уведене санкције и није природно да ми будемо ти који ћемо да учествујемо у тој политици. Различити су наши ставови по питању територијалног интегритета или рушења енергетске инфраструктуре. Ми имамо свој став, добро смо разумели поруку ЕУ и разумели смо на кога се односи", навео је председник Србије.
На питање да ли ће ипак увести санкције Русији, Вучић је одговорио да о томе не одлучује ЕУ.
"О томе ће одлучивати народ у Србији и парламент Србије, Влада Србије, а помало ћу и ја да се питам о томе као председник Србије, са највећим легитимитетом у земљи од свих изабраних представника", закључио је Вучић.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
СРБИЈА
Вучић о најновијем предлогу ЕУ за дијалог са Приштином: Нису нам изашли у сусрет у најважнијем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала