- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Штопер од сто милиона

© AP Photo / Ricardo MazalanЈошко Гвардиол
Јошко Гвардиол - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Пратите нас
То је Хрватска. И када не бриљира и не доминира, увек нађе начин да преживи и прође у наредну фазу.
Такмичарски преискусан тим налази се пред великим тестом званим Бразил у четвртфиналу, игра против селекције која је стигла у Катар да освоји „Златну богињу“.
Докле год има Луку Модрића у тиму „Коцкасте“ нико не сме да потцени. По многима најбољи играч свих времена са простора бивше Југославије и даље предводи екипу Златка Далића која се није истакла спектакуларним партијама, али је стигла до завршнице.
Заправо једна добра победа над Канадом у другом колу (4:1) била им је довољна за пролаз у нокаут фазу као другопласирани из групе.
© AP Photo / Martin MeissnerКанада и Хрватска
Канада и Хрватска - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Канада и Хрватска
Мароко је био први и то након што је узео бод против Хрватске (0:0) у првом колу у досадном и незанимљивом мечу.
„Коцкасти“ посебно треба да славе Ромелуа Лукакуа и оне промашаје у трећем колу. Белгијанац је имао четири зицера у другом полувремену и ниједном није успео да матира Доминика Ливаковића који полако, али сигурно израста у врхунског голмана на овом Мундијалу.
Ливаковић је био херој пласмана у четвртфинале када је као буквар „читао“ пенале Јапанцима после 120 минута велике борбе у којој се Хрватска провукла. Да искусни Перишић није изједначио из једине крштене шансе на мечу почетком другог полувремена вероватно би комшије данас биле покрај ТВ пријемника.
Доминик Ливаковић - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Катар 2022
Хрват је имао један „трик“ – и само црно-бели „јагуар“ није насео /фото/
Али, као што рекосмо, озбиљан су тим Хрвати који нико, па ни Бразил, не сме да потцени, иако им доста шкрипи у нападу. Од тројице нападача, само Перишић има просечну оцену већу од седам, док Влашић и Крамарић таворе и траже форму. Ливаја с клупе – није то то...
Посебан добитак за Хрватску на овом Мундијалу је Јошко Гвардиол. Млади дефанзивац Лајпцига је убедљиво најбољи фудбалер „Коцкастих“ у Катару ове зиме, непрелазан у дефанзиви и у јануару би лако могао да понесе статус „штопера од 100 милиона евра“.
У игри Хрватске и даље све зависи од осовине на средини Брозовић-Ковачић-Модрић који су преискусни на терену и који ће покушати да „сакрију“ лопту Бразилцима како би време што више протекло, а „Коцкасти“ стигли до продужетака, па и пенала где имају топ голмана који зна доста трикова.
Доминик Ливаковић - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2022
Катар 2022
Хрвати преживели храбре Јапанце – преко пенала до четвртфинала Мундијала!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала