- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

А питали су се где је Меси

© AFP 2023 / JUAN MABROMATAЕнцо Фернандес и Лионел Меси
Енцо Фернандес и Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Пратите нас
Пред старт Светског првенства јасно је било да је ово последњи Мундијал Лионела Месија. Он је то и потврдио. Сумњали су многи у његове квалитете, због година пре свега, али није било потребе за то. Гаучоси су временом играли све боље како је турнир одмицао, а Меси је показао да је и даље играч врхунске класе.
Међутим, могли смо лако сада да говоримо о Аргентини као о највећем разочарању досадашњег дела шампионата.
Саудијска Арабија је направила сензацију у првом колу, надиграла је Гаучосе са 2:1 и почела да збија шале са питањем „Где је Меси?".
Меси се зато појавио у наставку шампионата.
© AP Photo / Darko BandicЛионел Меси
Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Лионел Меси
Постигао је гол у 64. минуту против Мексика у наредној утакмици и најавио тријумф свог тима, а онда и асистирао Фернандезу против истог противника.
У судару против Пољака се није уписао у стрелце, али је изнудио пенал, који је додуше после тога и промашио. Није то сметало навијачима да му се и даље клањају и пореде га са Марадоном.
Међутим, Лео је био најбољи када је најважније, голом против Аустралије у осмини финала у 35. минуту наговестио је пролазак Гаучоса у четвртфинале Мундијала и у тој утакмици приказао и најбољу партију до сада. Дириговао је игром Аргентине, правио је проблеме Кенгурима и најавио да ћемо у наставку шампионата гледати оног Месија на каквог смо и навикли у претходне скоро две деценије.
Наш народ има изреку „По јутру се дан познаје“.
„Јутро“ је за Аргентинце било катастрофално, били су на ивици испадања, доживели су пораз већ у првој утакмици шампионата, али зато је „дан“ постајао све бољи.
© AP Photo / Manu FernandezЛео Меси и Аргентина
Лео Меси и Аргентина - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Лео Меси и Аргентина
Из меча у меч Аргентинци су деловало све боље, а може да их радује и то што је нападач Манчестер Ситија Хулијан Алварез почео да хвата све бољи залет, да постиже голове, што ће у наставку турнира да буде од пресудног значаја.
Везиста Енцо Фернандес се као задњи везни фудбалер значајно добро показао као „осигурач“ иза нападачке линије, па је све то дало простора Месију да може да се „откачи“ и да игра своју игру.
Са добром улогом Мек Алистера и Де Паула, Аргентина је добила нову крв на средини терена. И против Холандије ће све очи бити упрте у Месија, јер он наставља свој плес.
Али, ни Алвареза не би требало запоставити. Нека се спреми сјајна одбрана Холанђана.
Аргентина и даље делује као један од главних кандидата за злато.
А, Меси се „појавио“.
Мароко - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Катар 2022
Ипак није иста прича као са Србијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала