- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спектакуларни дерби Јокића и Дончића: Драма у финишу припала Словенцу

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Пратите нас
Никола Јокић, српски кошаркаш и најбољи играч НБА лиге, није постигао уобичајено велики број поена у утакмици против Даласа, али је и даље био један од важнијих фактора за игру Нагетса који су изгубили код куће резултатом 116:115.
После дуго очекиваног судара Николе Јокића и Луке Дончића, Словенац може да буде задовољнији јер је однео и победу, као и већи број поена. Српски ас уписао је 19 поена, уз осам скокова и исти број асистенција, док је Лука остварио трипл-дабл са 22 поена, десет скокова и 12 асистенција.
Денвер је предност имао током јако малог дела утакмице и било је јасно да Маверикси диктирају темпо. У последњој деоници мирисало је на већу драму јер је Брус Браун тројком успео да преокрене резултат, али уследиla је је тројка Доријана Фини Смита која је одлучила победника.
Српски ас промашио је слободно бацање, а онда је Џамал Мареј био прецизан после фаула, међутим тачку је ставио Смит после асистенције Дончића.
Дончић је водио Далас ка победи са четири тројке, али је његов саиграч Тим Хардвеј погодио чак шест шута за три поена и уписао 29 поена, чиме је био и најефикаснији играч на мечу.
Јокић је на паркету провео који секунд више од 34 минута, а у његовој екипи се највише истакао Арон Гордон са 27 поена, осам скокова и две асистенције.
Денвер је тренутно пети, а Далас седми тим на табели Западне конференције.
На паркету је у ноћи између уторка и среде био и млади српски кошаркаш Никола Јовић који је у поразу Мајамија од Детроита (116:96) уписао пет поена и један скок.
Генерални директор Евролиге Ђорди Бертомеу - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
СПОРТ
Иза избацивања Руса стоји – политика: „Литванци и Срби су имали потпуно супротне ставове“
Дуел Партизан - Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
СПОРТ
Посебна правила за навијаче Звезде за први вечити дерби у Евролиги
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
СПОРТ
Богдан поново сипа тројке – Србин се вратио и заблистао
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала