- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новакова лекција се допала Белгијанки: Када неправда постане „погонско гориво“

© AP Photo / Antonio CalanniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Пратите нас
Све је евидентније да је већи део тениске јавности навијао за одлазак Новака Ђоковића на Аустралијан Опен, што је потврдила и Ким Клајстерс, бивша прва тенисерка света. Чувена Белгијанка верује да ће најбољи српски тенисер бити изузетно мотивисан како би резултатима исправио неправду које су му нанеле аустралијске власти.
Србију је недавно обрадовала вест да је Новаку Ђоковићу укинута забрана за улазак у Аустралију, а све је више и тенисера као и оних бивших играча који се јављају да пруже подршку српском асу.
О Новаку је говорила и Ким Клајстерс која је одушевљена Новаковом игром и од њега у Аустралији очекује много.

„Чула сам да ће играти на наредном турниру. Има прилику да крене из почетка, сигурна сам да ће бити мотивисанији него икад да направи добар резултат“, рекла је Клајстерс у подкасту Крега Шапира.

Белгијанка је фасцинирана начином на који се Ђоковић бори са непријатностима кроз које је морао да пролази током целе сезоне.
„То што он ради је задивљујуће. Начин на који је иза себе оставио толико тога негативног што се догодило и искористио то као погонско гориво за нове победе, да игра боље и буде још концентрисанији, заиста сам задивљена тиме“, истакла је бивша прва тенисерка света.
Клајстерс је ситуацију кроз коју је Новак прошао назвала „лудом“.
„Нисам била у Аустралији када се све то дешавало, али могу да замислим колико је тешко пролазити кроз све то. Не само њему већ и свима из његовог тима. Била је то сасвим луда ситуација“, рекла је Клајстерс.
Бивша тенисерка подржава и начин на који српски ас брине о здрављу, а истиче да обожава да гледа његове мечеве и да би за њега имала много питања.
„Волим да га гледа како игра, волим његов фокус на дуготрајност, то како се брине о свом телу. То ми је баш интересантно, волела бих да седнем да разговарам с њиме, поставила бих му милион питања“, закључила је Ким Клајстерс.
Најбољи српски тенисер сезону почиње на турниру 250 серије у Аделејду који ће му послужити као припрема за Аустралијан Опен који почиње 16. јануара.
Николај Давиденко - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
СПОРТ
Славни Рус је рекао истину о неправди према Новаку – био би први!
Рука са лоптицама за тенис - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
СПОРТ
Враћа се турнир који Ђоковић није успео да освоји
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
СПОРТ
Белорускиња открила урнебесну преписку: Новак да заврши посао, а ми да одмарамо
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала