- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић ће имати жестоку конкуренцију на почетку године!

© AP Photo / Antonio CalanniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић ће 2023. отворити у Аделејду, у вероватно најјачој конкуренцији у историји када је серија 250 у питању. Чак четворо тенисера из првих десет ће играти у овом аустралијском граду, али ту није крај опасним именима.
Осим Новака који би као пети на свету требало да буде први носилац, из топ тена су пријављени Феликс Оже-Алијасим, Данил Медведев и Андреј Рубљов. Када се ту додају и Холгер Руне и Јаник Синер, испада да ће и крем младих лавова такође бити у конкуренцији.
Јер осим Карлоса Алкараса сви остали најбољи млади тенисери ће бити у Аделејду. Ту посебно треба истаћи Ожеа и Рунеа који су актуелну сезону завршили у феноменалном стилу. И Канађанин и Норвежанин су бриљирали на последњим турнирима.
Оже је освојио три узастопне титуле, у Фиренци, Антверпену и Базелу да би годину засладио тријумфом на Дејвис купу. Руне је одиграо финала на своја четири последња турнира, а тријумф над Ђоковићем у Паризу је круна његове каријере.
Наравно, Медведев се никада не сме потцењивати, поготово јер му оваква подлога веома лежи. Као двоструки узастопни губитник у финалима Аустралијског опена, сигурно је да ће све дати од себе да и наредног јануара у Мелбурн стигне у топ форми.
Када се томе додају и увек незгодни Денис Шаповалов, убојити Карен Хачанов, искусни Роберто Баутиста, али и повратник Енди Мари, онда је јасно колико ће минских поља бити у Аделејду.
Од српских тенисера пријављен је и Миомир Кецмановић. Пре доласка у Аделејд, Ђоковић ће играти на Светској тениској лиги у Дубаију, где га очекују дуели да Александром Зверевим (20.децембар), Ником Кирјосом (21) и Феликсом Ожеом-Алијасимом (23).
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
СПОРТ
Новакова лекција се допала Белгијанки: Када неправда постане „погонско гориво“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала