- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Путин: Пољски националисти сањају како да заузму западну Украјину - само Русија је може заштитити

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Пратите нас
Радикалне националне снаге у Пољској спавају и сањају како да заузму западне територије Украјине, саопштио је руски председник Владимир Путин на седници Савета за људска права.
Он је подсетио да су „ове територије одузете Пољској и дате Совјетској Украјини“.

"Што се тиче власти неких суседних држава, Пољске, тамо радикални елементи спавају и сањају да врате такозване своје историјске територије, тј. да узму западне територије које је Украјина добила као резултат одлука Јосифа Стаљина, после Другог светског рата", рекао је Путин.

По његовим речима, једини стварни гарант територијалног интегритета и суверенитета Украјине у њеним садашњим границама могла би да буде Русија, која је помогла Украјини да добије ове западне територије, али то је ствар будућег украјинског политичког руководства.
„Садашњи политичари, по мом мишљењу, мало шта схватају и не мисле о томе. Иако неки, чини нам се, већ почињу да размишљају. Свако активније учешће њиховог западног савезника и суседа данас у украјинске ствари биће усмерено на крњење украјинских територија, западног дела Украјине. Било би лепо када би они (украјински политичари) размислили о томе и схватили шта се дешава “, закључио је руски председник.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
РУСИЈА
Азовско море је постало унутрашње море Руске Федерације
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала