- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Улагивање Западу: Бугарска политичарка о жељи Бугарске да забрани извоз руских нафтних деривата

Нафта - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
Пратите нас
Посланица бугарске партије „Препород“ Искра Михајлова је изјавила да забрана извоза руских нафтних деривата није погодна за бугарску економију и показује беспрекорну оданост парламентарних партија Бугарске прекоокеанским господарима, осим партије „Препород“.
Она је навела да Бугарска производи гориво на територији своје земље, тако да оно не подлеже санкцијама.

„Ако наши европски партнери не траже од нас да уведемо забрану на извоз нафтних производа, шта је онда сва та фарса, ако није улагивање?“, рекла је Михајлова.

Она је изразила забринутост у вези са положајем у сфери енергетике и подсетила о озбиљним последицама по грађане и бизнис након што је Бугарска одбила да плати за руски гас у рубљама и прекинула директне испоруке. Према речима Михајлове, највеће парламентарне партије теже томе да лише Бугарску руског гаса, руске нафте, да затворе половину термоелектрана на угаљ, а онда ће у наредним годинама да изгубе и руско нуклеарно гориво.
Парламентарна комисија за економска питања у Бугарској је на првој седници подржала формирање надзора над рафинеријом „Лукоил Нефтохим“ у Бургасу. Циљ ових мера је заштита националне безбедности у случају да се прекину испоруке или производња. Министар економије Бугарске је подржао предлог, мада је изјавио, да постоји мали ризик.
Бивши министар економије, посланик Бугарске социјалистичке патије Румен Гечев је критиковао ове мере. Према његовим речима, Бугарска не би требало да ствара себи проблеме тако што ће престати да испоручује руску нафту.
Раније су на седници парламента посланици разговарали и о другом предлогу у вези са судбином „Лукоил Нефтохим“, а то је да се забрани извоз нафтних деривата из руске нафте. Комисија за буџет није подржала тај закон.
Рафинерија нафте - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
РУСИЈА
Бугарска партија предложила забрану извоза руских нафтних деривата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала