- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: Европска унија уводи санкције против Ирана јер, наводно, помаже Русији

© East News / AP Photo/Jamejam Online, Chavosh HomavandiЛансирање иранског дрона на војним вежбама на југу Ирана
Лансирање иранског дрона на војним вежбама на југу Ирана - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
Пратите нас
Европска унија намерава да прошири санкциони списак против Ирана због сузбијања протеста и, наводног, пружања војне помоћи Русији, преноси агенција Блумберг.
„Забрана уласка у ЕУ и замрзавање имовине ће бити уведено против 21 физичког и правног лица због сузбијања протеста, као и због испорука дронова Русији“, наводи се у публикацији.
Очекује се, да ће земље Европске уније одобрити санкције Ирану на састанку министара иностраних послова у Бриселу које ће се одржати 12. децембра.
Амбасадор Русије при УН Василиј Небензја изјавио је да су оптужбе о томе да Русија наводно набавља иранске дронове лажне. Како је рекао, Русија очекује да Секретаријат УН не спроводи никакву истрагу у вези са дроновима у Украјини јер за то нема овлашћење.
Руски дипломата је упозорио да би Москва могла да ревидира односе са Секретаријатом УН ако то тело одлучи да учествује у "истрази" о наводним иранским дроновима у Украјини.
Претходно су амбасаде Велике Британије, Француске и Немачке при УН позвале Секретаријат да спроведу истрагу у вези са информацијама о наводној примени иранских дронова у Украјини као пример кршења Резолуције о Заједничком свеобухватном акционом плану за ирански нуклеарни програм.
ЕУ је раније увела санкције против Техерана због масовних протеста. Иран је као одговор на то проширио списак санкција против Европске уније.
Савет безбедности Уједињених нација - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
РУСИЈА
Русија одговорила на оптужбе Запада о набавци иранских дронова: Апсурд и дезинформације
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала